tech365
Cooler Master MP750-XL tech365nl 100

Review: Cooler Master MP750-XL Mouse Pad

Harde ondergrond of zachte ondergrond? Normaal formaat of extra large? Als het gaat om jouw favoriete type muismat dan heb je best een ruime keuze. Cooler Master stuurde mij de MP750-XL om te proberen. Wordt dit mijn nieuwe favoriete mousepad, of blijf ik bij mijn trouwe Cooler Master Hard Gaming Mousepad?

Wanneer is een mouse pad een goede mouse pad?

Iets simpels als een mouse pad bepaald enorm veel je gaming experience. Ben je lekker een shooter aan het spelen en glijd je muis niet nauwkeurig over het oppervlak dan is de kans groot dat je de tegenstander mist. Een beetje zoals die geweren op een kermis met een kromme loop. Maar niet alleen met gamen maakt het verschil. Als je bijvoorbeeld foto’s aan het bewerken bent is precisie ook van belang. Een goede mouse pad heeft dus aardig wat invloed. Maar wat maakt een mouse pad eigenlijk een goede mouse pad?

Cooler Master MP750-XL tech365nl 001

De definitie van een goede mouse pad is voor iedereen anders. Maar in essentie eigenlijk ook weer hetzelfde. Het moet een mouse pad zijn die comfortabel is en zorgt voor een zo optimaal mogelijk fungerende muis. Dit kan naar eigen smaak weer worden aangevuld met design of RGB-verlichting. Cooler Master maakt verschillende soorten mouse pads. Mijn oude Cooler Master heeft een hard oppervlak en de nieuwe MP750 dus een zacht oppervlak. Het bestaat uit natuurlijk rubber voorzien van een stoffen laag. Aan de onderkant zit een speciale laag die ervoor zorgt dat hij niet kan verschuiven. Voor de onhandige gamers heeft Cooler Master ook een vloeistofafstotende laag aan de bovenkant aangebracht. Tik je tijdens een spannende match je biertje om dan hoef je dus niet bang te zijn dat je mouse pad verziekt is. Je biertje mogelijk wel.

Cooler Master MP750-XL tech365nl 003

Size does matter

De MP750 is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen. In de basis zijn ze allemaal gelijk. Het verschil zit puur in het formaat van de mouse pad. De ‘M’-variant is de kleinste in zijn soort en is 37 x 27 cm. Wil je een grotere mouse pad dan heb je ook nog de keuze uit de 47×35 cm ‘L’-variant , of de ‘XL” met een formaat van maar liefst 94×38 cm. Deze laatste variant is de versie die ik nu gebruik.

Cooler Master MP750-XL tech365nl 004

RGB-ledverlichting met software aansturing

De MP750-XL is voorzien van een USB-kabel. Jep, die is nodig om de mouse pad te voorzien van spanning en aansturing van de RGB-ledverlichting. In de randen van de mouse pad is ledverlichting aangebracht die je door middel van software kunt aansturen. Dit is een verschil ten opzichte van mijn oude Cooler Master mouse pad. Die had namelijk wel ledverlichting maar die was enkel aan te sturen door middel van een druktoets. Het voordeel van aansturing door middel van software is dat je hem eenvoudig kunt afstemmen op de rest van je gaming gear.

Cooler Master MP750-XL tech365nl 010

Wat zit er in de doos?

  • Cooler Master MP750-XL mouse pad.
  • Micro-USB-kabel.
Cooler Master MP750-XL tech365nl 005

Cooler Master MasterAccessory MP750-XL mouse pad in de praktijk

Als ik even puur kijk naar het ontwerp van de MP750 dan wordt ik al blij van een hele simpele aanpassing ten opzichte van mijn oude Cooler Master mouse pad. De kabel voor het aansluiten van de mouse pad op je computer is namelijk verplaatst van het midden naar de zijkant. Dit is stukken fijner. Daarnaast miste ik echt de software aansturing en ben blij om te zien dat dit nu wel onderdeel is van dit MasterAccessory product. Je past de kleuren en effecten simpel aan vanuit de Cooler Master Portal.

Cooler Master MP750-XL tech365nl 008

Of je een zachte of harde mouse pad moet nemen is echt een persoonlijke keuze. Ik merk dat de MP750 mij beter bevalt door zijn zachte oppervlak en ook de waterafstotende laag werkt naar behoren. Dit laatste heb ik ongepland voor je getest (oeps!). Het oppervlak is glad genoeg om lekker op te gamen, maar geeft toch ook weer voldoende gevoel van weerstand. Te glad is ook weer niet fijn want dan glijd je muis alle kanten op zonder dat je het gevoel van controle houdt.

Cooler Master MP750-XL tech365nl 006

Het formaat van de MP750-XL moet je niet onderschatten. Zoals je op de foto’s kunt zien heb je echt een flink lap stof op je bureau liggen. Maar eigenlijk is dat best wel fijn. Sterker nog, nadat ik weer even terug wisselde naar de kleine mouse pad miste ik het direct. Dikke aanrader dus! De ledverlichting voegt lekker wat extra sfeer toe en daar kan ik prima voor warmlopen. This one is a keeper!

Cooler Master MP750-XL tech365nl 007

Prijs en beschikbaarheid

De Cooler Master MP750-XL mouse pad is per direct verkrijgbaar voor een prijs van €42,70.

Cooler Master MP750-XL tech365nl 009

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen