tech365
Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 001

Review: Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mouse Pad

Bij het samenstellen van je setup is het niet alleen belangrijk om een goed toetsenbord en bijpassende muis te kiezen. Ook je muismat is een essentieel onderdeel van je werkplek. Wat heeft het immers voor zin om een gevoelige dure gamingmuis aan te schaffen als je ondergrond zorgt voor een slechte geleiding. Een goede muismat is dus net zo belangrijk. In deze review laat ik je kennis maken met de Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mouse Pad. Een muismat met, jawel, rgb-verlichting!

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 001

Bij het opbouwen van mijn nieuwe werkplek besloot ik ook een nieuwe muismat te nemen. Mijn vorige was echt aan vervanging toe en had ik ooit eens ergens bij gekregen. In die tijd speel ik zelden nog games op mijn pc en was het ding prima voor een beetje desktop werk. Na de verhuizing en de opbouw van de nieuwe werkplek begon ook het gamen weer een beetje de kop op te steken en miste ik een goede muismat. En het enige alternatief dat ik nog in een doos vond, was zo’n reclame matje van een IT-bedrijf. Tja, dat gaat hem dus niet worden.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 003

Ik zocht iets met ledverlichting. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat ik het leuk vind. Het verandert immers niets aan de kwaliteit van je muismat en de bijbehorende prestaties en je gaat er ook niet scherper van schieten. Ik kwam per toeval de Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mous Pad tegen en gezien de prijs leek het mij een interessante muismat om eens te proberen. Zogezegd, zo gedaan. De volgende dag lag hij in de bus en was het weer tijd om mijn setup een beetje te pimpen.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 004

De Cooler Master MasterAccessory RGB Mouse Pad heeft een harde ondergrond van hard kunststof. Hieronder zit een tweede laag van plexiglas die door middel van ledverlichting kan worden gekleurd. Het is dan ook geen verassing dat aan deze muismat ook een USB-kabel zit. Er moet ergens stroom vandaag komen voor de led’s dus is het wel de bedoeling dat je hem in een vrije USB-poort stopt. De led’s zelf bevinden zich aan de bovenkant van de muismat verstopt onder een aluminium schild. Doordat de USB-kabel enkel voorziet is stroom voor de ledverlichting maakt het niet uit in wat voor type poort je hem stopt (USB 2.0 of 3.x).

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 007

Helaas is de muismat niet voorzien van adresseerbare led’s. Dit wil zeggen dat het niet mogelijk is om hem bijvoorbeeld aan te sluiten op je moederbord of een controller en hiermee de verlichting vanaf je pc aan te passen. De gewenste kleur en modus moet je dit handmatig aanpassen. Op de muismat vind je een afbeelding van een vingerafdruk waarmee je de verlichting kunt aanpassen aan je gewenste thema. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Dit zijn: een langzaam wisselend kleurenspectrum, een snelle variant hiervan, en losse statische kleuren. Uiteraard zit er ook een optie bij om hem uit te zetten. Je kunt kiezen uit de kleuren: rood, geel, groen, blauw, turquoise en paars.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 014 Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 012

Het belangrijkste aan een muismat is de ondergrond. Buiten alle gadgets, verlichting en gekkigheid moet het ding gewoon zorgen voor een goed oppervlak voor de sensor van je muis, zowel bij normaal gebruik als voor de hoog gevoelige sensoren bij gamingmuizen die garant staan voor snelle en gerichte bewegingen. Dit doet hij naar mijn mening erg goed. Persoonlijk vind ik een harde muismat net iets fijner dan een zachte en dit is een eigenschap die door de Cooler Master muismat prima wordt ondersteund. Door de rubberen vlakken aan de onderkant schuif de Mouse Pad niet van zijn plaatst tijdens hevig gamen. Daarnaast heeft hij ook best een aardig gewicht voor een Mouse Pad, namelijk 808 gram.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 006

Maar er is toch vast wel iets wat niet naar je zijn is? Jazeker, maar ik heb het hier dan echt over de categorie muggenziften. Het aluminium schild aan de bovenzijde wil mij nog wel eens in de weg zitten. Ik acht de kans groot dat dit puur een afwijking is van mij, maar het zet mij wel aan het denken of bijvoorbeeld de SteelSeries Qck Prism niet prettiger is. Die heeft de aansluiting voor de ledverlichting namelijk aan de zijkant. Buiten dit puntje bevalt hij erg goed.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 008

Wel vind ik het jammer dat de rgb-verlichting niet aan te passen is door middel van de Cooler Master software zoals bij de MasterKeys en MasterMouse. Dit verwacht ik overigens nog wel een keer in de collectie van Cooler Master aan te treffen. Met een aantal nieuwe rgb-toetsenborden en muizen in de collectie en nu zelfs ook rgb waterkoeling kan dit toch niet lang meer op zich laten wachten.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 005

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad per direct verkrijgen voor een prijs van €30. Ook al zijn de rgb-mogelijkheden dan misschien vandaag de dag wat beperkt, toch maakt dit kleine stukje tech je setup wel een stuk fraaier. En zeg nu zelf, voor die €30 kun je hem ook weer niet laten liggen.

Voor de liefhebber nog een paar foto’s van de Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad op mijn bureau in combinatie met Philips Hue verlichting.

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 016

Cooler Master MasterAccessories mousepad tech365nl 011

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen