Apps en software

Codebases, miljoenen regels met programmacode [Infographic]

Jaren terug waagde ik mij ook nog wel eens aan het programmeren van allerhande tooltjes en websites. Wanneer de hoeveelheid code voorbij een paar A4-tjes ging dan kreeg ik al snel het gevoel dat het maken van een besturingssysteem of groot software pakket toch wel een flinke collectie programmacode zou moeten bevatten, maar hoeveel is nu eigenlijk veel?

Bij Information is Beautiful dachten ze dit blijkbaar ook en zijn ze vervolgens op onderzoek gegaan om van een aantal verschillende creaties, zoals een besturingssystemen, browser of vliegtuig, vast te stellen uit hoeveel regels programmacode het bestaat.  Grappig om te zien is hoe Windows 3.1 on 1992 uit 2,5 miljoen regels code bestond, terwijl de HD DVD player software van de Xbox al 4,7 miljoen regels bevat. Als klapper op de vuurpijl zien we Amerika’s bodemloze put van ontwikkeling, de website healthcare.gov die verantwoordelijk is voor 500 miljoen regels code.

Bekijk de Infographic eens op je gemak en krijg een goed beeld van hoeveel programmeerwerk er eigenlijk komt kijken bij de verschillende creaties.

Overzicht van het aantal Regels programmacode

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button