tech365
Cisco op CES 2014

Cisco zet visie uiteen op het Internet of Everything tijdens CES 2014

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) heeft Cisco haar visie voor het Internet of Everything (IoE) uiteen gezet en geeft hiermee inzicht in hoe het bedrijf de netwerkverbindingen tussen mensen, processen, data en ‘dingen’ ziet.John Chambers, Chairman en Chief Executive Officer van Cisco, heeft vandaag een keynote-presentatie gehouden over dit onderwerp. Zijn keynote-presentatie maakt deel uit van de Tech Titans keynote-reeks van de Consumer Electronics Association (CEA), waarin CEO’s van de belangrijkste technologiebedrijven hun visie geven op revoluties op het gebied van producten, diensten en netwerken, die de volgende golf aan innovaties vorm zullen geven.

Blair Christie, senior vice president en chief marketing officer van Cisco:

De afgelopen dertig jaar heeft Cisco zijn klanten geholpen met elke internettransitie. Het Internet of Everything (IoE) is daarvan misschien wel de meest veelbelovende. Het creëert nieuwe kansen voor organisaties, mensen, gemeenschappen en landen om aanzienlijk meer waarde te halen uit netwerkverbindingen tussen mensen, processen, data en dingen. De consumentenelektronicasector kan profiteren van IoE door nieuwe relaties op te bouwen, nieuwe kansen te creëren en uiteindelijk meer dan $14 biljoen aan waarde te realiseren. We werken aan het versterken van de mogelijkheden van IoE en aan het verbinden van wat nu nog niet verbonden is.

Cisco op CES 2014 - Internet of Everything

Cisco laat op de CES zien hoe diverse verschuivingen in de techniek, waaronder mobility, de opkomst van cloud computing, het toenemende belang van Big Data en het Internet of Things, gezamenlijk het Internet of Everything mogelijk maken. Er worden een aantal demonstraties gegeven over dit onderwerp waaronder:

Internet of Everything: thuis

  • Deze demo laat zien hoe consumenten thuis kunnen profiteren van het Internet of Everything. De visie van Cisco op het huis van de toekomst is onder meer gebaseerd op de recentelijk aangekondigde ‘Cisco Videoscape’ cloudgebaseerde software, nieuwe content die door service providers wordt geleverd, locatie-gebaseerde en profieldata, mogelijkheden voor het besturen en automatiseren van apparatuur in huis (domotica) en data die met sensoren worden verzameld.

Internet of Everything: onderweg

  • Cisco geeft een nieuw beeld van winkelende consumenten in zijn gesimuleerde winkelomgeving ‘BigBox’. Bezoekers die in BigBox winkelen kunnen ervaren hoe locatiegebaseerde data, video voorspellende analyse, beveiligingscamera’s en sensoren de winkelbeleving verrijken en hoe winkeliers hun winkels efficiënter kunnen managen.

Nieuwe Videoscape cloudsoftware en Software-as-a-Service mogelijkheden voor service providers en mediabedrijven

  • Specifiek voor partners en klanten organiseert Cisco demonstraties en meetings waarin service providers en mediabedrijven zien hoe zij met Videoscape de operationele kosten kunnen verlagen en hun slagkracht verbeteren, en ook om met behulp van IoE hun omzet te vergroten. Cisco toont onder meer de nieuwe Videoscape cloudmogelijkheden, geavanceerde gebruikerservaringen op 4K/Ultra HDTV, Cisco Connected Life security en oplossingen voor domotica, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde advertising, content management en beveiliging.

Cisco’s Connected Car-oplossingen

  • Cisco brengt internet naar het wegennet, om wegen veiliger, minder druk en schoner te maken. Cisco demonstreert een end-to-end netwerkarchitectuur die ontworpen is om de communicatie en mobiele diensten voor auto’s die met het netwerk verbonden zijn, te optimaliseren.

 

 

Foto: Bloomberg

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen