Security

Chrysler schrikt van hackers. 1,4 miljoen auto’s krijgen software update

De Connect Car is niet meer weg te denken, en groeit in populariteit. Dit maakt hem ook direct interssant voor hackers, want er zijn allerlei methoden om toegang te krijgen tot de functies van een auto op afstand. Bij Chrysler schrokken ze onlangs toch even goed toen een paar hackers demonstreerde wat ze op afstand met de auto konden doen.

In het tijdschrift Wired verscheen een artikel over een tweetal hackers die in een Jeep Cherokee in staat waren om ineens de airco op maximale koeling te zetten en de ventilatie op volle snelheid te laten draaien. Vervolgens schoot de radio aan gevolgd door de ruitenwissers en als laatste nog een flink straal ruitensproeier vloeistof op de voorruit. Het klinkt allemaal erg grappig, maar een constante straal van de sproeiers is in staat om je zicht volledig te belemmeren. Voor hackers Charlie Miller en Chris Valasem was het geen probleem om dit zomaar in gang te zetten.

Een USB-stick met een update voor de voertuig software moet het probleem verhelpen, aldus Chrysler. Op dit moment zijn er 1,4 miljoen voertuigen die kwetsbaar zijn voor de bediening op afstand en alle bezitters kunnen het probleem zelf verhelpen. Toch zet het je wel te denken. Een klein lek in de software van je voertuig kan levensgevaarlijke situaties met zich meebrengen. We krijgen namelijk steeds meer elektronische hulpmiddelen en connected cars. Is er al iemand bezig met het ontwikkelen van een firewall voor in je auto?

Chrysler Jeep Cherokee

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button