tech365
browser wars

Chrome veruit de populairste browser

Iedereen heeft zo zijn of haar persoonlijke voorkeur qua browser. Misschien kies je voor Internet Explorer omdat het meegeleverd is met je Windows besturingssysteem, of misschien geef je de voorkeur aan Chrome of Firefox. Net wat je zelf prettig vind. Maar hoe zit het met de verhoudingen tussen het gebruik van deze verschillende browsers wereldwijd?

Ondanks dat we een aantal verschillende keuzes hebben steekt Chrome er toch wel met kop en schouders bovenuit. In april van dit jaar gebruikte meer dan 60% van alle desktops Google Chrome als standaard browser. Dat zijn nogal wat apparaten! Wat direct opvalt is dat het eigenlijk de enige browser is die in de afgelopen maanden haar aandeel vergroot heeft. Mozilla’s Firefox leverde een paar tiende procent in en ook Internet Explorer en Edge liepen een beetje terug. Alle overige browsers, zoals bijvoorbeeld Safari en Opera bleven relatief gelijk.

Het is voor het eerst dat Firefox terrein wint van Internet Explorer en Edge. Misschien maar een klein beetje, maar toch schuift de browser een stapje omhoog. Hoe zou dit komen? Ik denk dat Microsoft had gehoopt meer aandeel te kunnen winnen met haar Edge browser die standaard  bij Windows 10 wordt geleverd. Toch valt dit in de praktijk tegen. Reden voor veel mensen om toch de overstap te maken naar een andere browser, zoals Chrome.

Wanneer ik kijk naar mijn eigen gebruik van de Edge browser loop ik toch tegen een aantal vervelende dingen aan die gewoon niet lekker werken. Een mooi voorbeeld is dat Edge niet in staat is om mijn gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden als ik de Sharepoint website gebruik van mijn werk. Heb je dat 3 x per dag, ja dan wil je op een gegeven moment toch wel overstappen. Het overzicht van StatCounter geeft een duidelijk beeld van hoe de verhoudingen liggen. Het blijft natuurlijk persoonlijk, maar aan welke browser geef jij eigenlijk de voorkeur?

ww-desktop-browser-apr-2016-640x371

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl