World Wide Web

Chinese vlogger valt door de mand als facefilter tijdelijk uitvalt

Jezelf virtueel ouder maken dan je bent is de laatste weken een hype. Ondanks dat er veel commotie is rondom de populaire app FaceApp groeit het aantal gebruikers nog iedere dag. Maar er is ook markt voor apps en filters die je er jonger uit laten zien. Een Chinese vlogger gebruikte een zogenaamd facefilter om te zorgen dat zij er flink wat jaren jonger uit zag. Helaas voor haar viel ze door de mand toen er een korte opbreking was in de werking van het filter, en haar volgers live zagen dat ze toch wat jaartjes ouder bleek te zijn .

Het is steeds lastiger om vast te stellen of dat wat je ziet, ook echt authentiek is. Zo zie je Hollywood sterren in pornofilms door middel van Deep Fake, lijkt iemand met gemak 30 jaar ouder door FaceAppp, en blijkt die jonge Chinese dame die je al tijden volgt een oudere vrouw te zijn. De populaire Chinese vlogger “Your Highness Qiao Biluo” viel flink door de mand toen haar facefilter tijdens een livestream er kort mee stopte. Deze oude dame is niet zomaar de eerste de beste vlogger, maar is razend populair.

Mensen betalen om haar live te zien en deel te nemen aan haar VIP room. Maar ook al is deze vlogger nog even gezellig als altijd, ergens ben je toch opgelicht als je ziet dat zij niet de persoon is die jij dacht. Biluo vertelde haar fans op Douyu, een soort Twitch, Biluo dat zij jaar ware gezicht zou tonen als zij nog hogere donaties zou ontvangen. Voor het luttele bedrag van 100,000 yuan (zo’n €825) konden haar fans haar zonder filter zien. Helaas voor haar zorgde de technische storingen ervoor dat haar fans haar heel even al in het echt zagen. Zelf had zij dit niet door totdat de fans in de VIP room massaal de virtuele ruimte verlieten. Binnen no time stond de clip van dat fiasco op YouTube.

Einde van de vlogging carrière dan zeker? Niet is minder waar. Net na het incident verloor zij een aantal volgers, maar inmiddels heeft deze senior er ruim 500.000 volgers bij. Duidelijk bewijs dat negatieve aandacht ook aandacht is. Toch is het gebruik van dit soort filters of extreme make-up geen rariteit bij Aziatische streamers en vloggers. De vraag is echter wel, hoe weet je als kijker nog zeker dat de persoon echt is? Of is dit vandaag de dag helemaal niet meer belangrijk?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button