Automotive

Met deze Chinese bus heb je geen last meer van files

Sta je vaak met je auto in de file op weg naar je werk? Join the club! Je kunt natuurlijk ook met de bus gaan, maar wat als die bus over dezelfde weg moet als al die andere mensen. Juist, nog steeds file. Onze Oosterse vrienden aan de andere kant van de wereldbol hebben daar echter een geniale oplossing voor verzonnen.

Een bus die over de weg rijd staat net zo vast als al die andere auto’s. Er kunnen zo hier en daar wat busstroken worden gemaakt maar ook daar ben je vaak afhankelijk van gedeelde wegen met het andere verkeer. In China hebben ze hier een mooi concept voor verzonnen. Een bus die zich over het verkeer verplaatst, maar niet vliegt.

De Chinese bus rijd echt zelf over een soort van vastgestelde strook aan de buitenkant van de rijbaan. Het grote voordeel hieraan is dat de bus zich over het normale verkeer kan verplaatsen waarmee je eigenlijk over de file heen rijd. Dit maakt het gebruik van de bus in grote steden een beter alternatief. Op onderstaande video kun je zien hoe het concept uitgedacht is. Je moet toegeven, het is helemaal zo gek nog niet. Naar verwachting zal er eind van dit jaar nog getest worden met een prototype van de bus.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button