World Wide Web

Chernobyl door het oog van een drone

Vorige week plaatste we een post over een prachtige filmpje van de Utrechtse dom, gemaakt met een drone. Ook verder van huis wordt er prachtig materiaal opgenomen en ook nu hebben we weer een bijzonder filmpje. Dit maal hebben we een combinatie van opnamen door een drone en van gewone cameramensen uit de verlaten stad Chernobyl en Pripyat.

In het filmpje zie je het bekende pretpark dat slechts een paar dagen na de ramp met de kerncentrale geopend zou worden in 1986. De combinatie van het reuzenrad, de botsauto’s in vervallen staat en de woekerende natuur geven een luguber beeld van iets wat er gebeurd is tijdens de ramp.

Het filmpje is onderdeel van een 60 minuten durende reportage van filmmaker Danny Cook. De beelden zijn volgens The Guardian redelijk uniek, omdat er nog niet eerder vanuit de lucht opnamen gemaakt zijn van dit gebied.

There was something serene, yet highly disturbing about this place. Time has stood still and there are memories of past happenings floating around us [Danny Cook].

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button