tech365
Cellularline Voyager extreme tech365nl 100

Cellularline Voyager Extreme 5 en FreePower Slim 10.000mAh review

Niet iedere smartphone is dol op water, stof en vuil. Gelukkig zijn er steeds meer modellen die stof- en waterdicht zijn, maar vanzelfsprekend is dit nog zeker niet. Cellularline heeft hiervoor een slimme tas ontwikkeld die je perfect mee kunt nemen naar plekken waar je te maken hebt met dit soort omstandigheden. Het strand, de duinen, of misschien wel een festival in de buitenlucht. Maar het is niet zomaar een tas waarin je jouw smartphone kunt meenemen. Door middel van een slim venster kun je eenvoudig zicht houden op je scherm en hem zelfs nog bedienen. Dat klinkt handig, niet?

Bestand tegen water, stof en vuil

Cellularline brengt deze handige tas uit onder de naam Voyager Extreme. Het is een roltop tas van een soort rubberachtig materiaal. Hierdoor is hij goed bestand tegen water, stof en allerlei gekke situaties die je bij outdoor activiteiten kunt bedenken. Je kunt er allerlei spullen in kwijt die je graag droog en schoon wilt houden en door middel van de schouderriem is hij makkelijk te dragen.

Cellularline Voyager extreme tech365nl 006

Speciaal venster om je smartphone te bedienen

Het meest bijzondere aan de Voyager Extreme is toch wel het venster voor je smartphone. In plaats van een vakje waar je hem in doet, en dus iedere keer uit moet halen om je berichten te checken, kun je bij de Voyager Extreme hem achter een transparant venster plaatsen. Het venster is gemaakt van een speciaal materiaal waardoor je touchscreen nog steeds te bedienen is. Het enige dat jij hoeft te doen is hem in het speciale vakje te schuiven.

Cellularline Voyager extreme tech365nl 001

Het idee achter de Voyager Extreme is dat het niet meer noodzakelijk hoeft te zijn om je kostbare smartphone uit de tas te halen als je in de buurt ben van water. Maar ook je portemonnee en sleutels kun je er prima in kwijt. Mocht hij per ongeluk in het water belanden, dan blijft hij drijven en houd hij je spullen droog.

Leverbaar met 5 liter inhoud en 15 liter

De Voyager Extreme is verkrijgbaar in twee verschillende maten. De versie die ik heb geprobeerd is een uitvoering met een inhoud van 5 liter. Er is ook een grotere versie die een inhoud heeft van 15L.

Powerbank voor onderweg

Het tweede product van Cellularline dat ik meenam is de FreePower Slim 10.000mAh powerbank. Wanneer je een lange dag op pad bent en je smartphone veel gebruikt, dan kan het zomaar zijn dat hij snel leeg raakt. Niet overal heb je de beschikking over een stopcontact om hem op te laden en voor dit soort situaties is een powerbank echt een uitkomst.

Cellularline FreePower Slim tech365nl 001

De powerbank is voorzien van een tweetal connectoren. De eerste is een USB-A-connector die je kunt gebruiken voor het opladen van apparaten. Je kent hem wel, de bekende platte USB-aansluiting die je bijvoorbeeld vindt aan de laadkabel van je iPhone. De tweede is een micro-USB-connector. Deze poort is gemaakt voor het opladen van de powerbank. Door middel van de meegeleverde kabels kun je hem eenvoudig aansluiten op een bestaande smartphonelader (met USB-A) of aan een laptop/computer.

Cellularline FreePower Slim tech365nl 002

Genoeg voor drie keer opladen smartphone

De capaciteit van 10.000mAh is goed voor het drie keer opladen van je smartphone. Een handige feature is de mogelijkheid om simultaan de powerbank te kunnen opladen en een apparaat te laden. Zo kun je de powerbank weer opladen voor de volgende keer, terwijl je ook direct je smartphone laadt. Hij ondersteund QuickCharging op basis van 10W om je smartphone snel weer op kracht te krijgen.

Met slechts 165g en een lengte van net 10cm is hij erg licht en compact. Ideaal om mee te nemen in je Voyager Extreme of een andere tas. Door middel van led-indicators kun je zien wat de resterende capaciteit van je Powerbank is. Aanzetten is niet nodig, wanneer hij een apparaat detecteert gaat hij vanzelf beginnen met het opladen.

Cellularline FreePower Slim tech365nl 003

Cellularline Voyager Extreme 5L en FreePower Slim 10.000 in de praktijk

De reden dat ik deze beide producten combineer is dat het een handig set is om mee te nemen. Neem als voorbeeld een dag naar het strand, of lekker wandelen door de duinen. Je wilt niet dat je smartphone helemaal onder het zand komt te zitten, of (zee)water of zich heen krijgt. Ook al is mijn smartphone hier tegen bestand, het is geen pretje. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld mijn portemonnee.

Cellularline FreePower Slim tech365nl 003

Het eerste dat opvalt wanneer je de verpakking van de Voyager Extreme open maakt is de geur. Je ruikt dat de een soort van rubber coating is. De eerste keer dat hij een tijdje in de auto lag rook de hele auto naar dit materiaal en dat is best vies. Maar goed, niet iets waar niet mee te leven is. De tas zelf voelt erg sterk en je hebt er eigenlijk direct vertrouwen in dat hij in staat is om je kostbare spullen te beschermen. Het sluiten van de tas is best handig gedaan. Je rolt de bovenkant drie keer om en vouwt dan de punten omhoog om ze met de clip vast te maken. Dit zorgt er ook direct voor dat hij goed afgesloten wordt.

Cellularline Voyager extreme tech365nl 004

Het meest bijzondere aan de Voyager Extreme is natuurlijk zijn smartphone vakje. Ik stopte mijn iPhone 8 in het vakje en hiermee heb je vanaf de buitenkant keurig zicht op je scherm. Bij het ontvangen van notificaties tik je door het venster op je scherm en kun je hem gewoon bedienen. De TouchID werkte niet meer, maar dat had ik ook niet verwacht. Je moet wel heel goed opletten als je jouw smartphone achter het venster stopt met de zon. Het is handig dat je hem kunt zien en bedienen, maar je hebt ook kans dat je smartphone oververhit raakt als hij met de display in de zon staat. Iets om in de gaten te houden.

Cellularline Voyager extreme tech365nl 005

Om je toestel achter het scherm te plaatsen heeft Cellularline een uitsparing gemaakt waar je hem inschuift. Vervolgens vouw je een twee flapje er omheen en zo blijft je toestel op zijn plaats. Dit ging in de meeste gevallen goed, maar ook heel af en toe niet. Hier had ik liever een flapje met klittenband of iets dergelijks gezien. De bediening gaat daarentegen prima.

Zitten je kostbare spullen veilig in de Voyager Extreme? Ja, dat gevoel heb ik zeker. Het is een stevige tas die goed afgesloten wordt en lekker compact is. Het enige waar ik mij aan stoor is de schreeuwende tekst op de tas, dat had niet gehoeven. Maar dan heb je het puur over persoonlijke voorkeur.

Cellularline Voyager extreme tech365nl 003

Voor het opladen onderweg neem ik de FreePower Slim mee in de Voyager Extreme. Tja, als je dan toch een goede waterdichte tas hebt waarom dan niet gelijk de powerbank mee?

Er is niet zo heel veel te testen bij een powerbank, maar toch moet hij aan een aantal verwachtingen voldoen. De capaciteit is bijvoorbeeld een hele belangrijke factor. Exact kan ik het niet meten, maar een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh moet je smartphone zo’n 3 keer kunnen opladen. Ik heb mijn iPhone 8 hiervoor ingezet en kan je vertellen dat hij dit met succes 3 x heeft gedaan. Er was nog een beetje restcapaciteit over na de derde keer, maar dit is te weinig om echt nog een device te laden. Prima in orde dus!

Cellularline FreePower Slim tech365nl 005

De tweede factor is het gebruikersgemak. Zijn de poorten makkelijk te gebruiken? Werkt het activeren goed? En is het duidelijk wat de restcapaciteit is? In het geval van de FreePower Slim is dit allemaal op orde. Hij voelt wat goedkoop aan door zijn plastic jasje, maar dit doet geen afbreuk aan het gebruikersgemak. De connectoren werkt prima en je hoeft niet hard te drukken om de kabels aan te sluiten. Ik had alleen graag een wat langere laadkabel gehad, maar dit schijnt in Powerbank-land niet gewoon te zijn. Ik heb er meerdere en allemaal met een klein en kort kabeltje. Alleen als je hem wilt opladen met een USB-lader in het stopcontact dan werkt dit niet zo prettig. Ook hier niet echt een issue, want hebben we niet allemaal bergen met micro-USB-kabels in huis inmiddels?

Cellularline FreePower Slim tech365nl 007

Conclusie

Zowel de Voyager Extreme als de FreePower Slim dien precies wat je ervan mag verwachten. Of de producten iets voor jou zijn mag je geheel zelf bepalen. De tas is ideaal voor outdoor liefhebbers en de powerbank sluit hier goed op aan. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Prijs en beschikbaarheid

De Voyager Extreme 5L tas kost je op dit moment €19,99 en de 15L variant €29,99. Voor de FreePower Slim 10.000 mAh mag je €39,99 neertellen. Alle producten zijn per direct verkrijgbaar.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen