tech365
pebble2-vs-fitbit-blaze

Bye bye Pebble! Overname door Fitbit definitief

Een paar jaar geleden was Pebble een van de grootste Kickstarter campagnes ooit. Een razend succes en een frisse wind. Helaas gaat het de laatste tijd verre van goed met Pebble en is onlangs de overname door Fitbit officieel bevestigd. Het resultaat? Op het gebied van hardware is het definitief einde verhaal en software staat op een laag pitje.

Tussen de grote jongens in de smartwatch wereld stak ineens een nieuwe naam de kop op. Pebble wist binnen binnen no time een bedrag van ruim 10 miljoen dollar binnen te slepen. Zelf had ik niet snel verwacht dat het merk dit jaar de stekker eruit zou trekken. In maart dit jaar was al duidelijk te merken dat het minder goed ging met het bedrijf na een ontslagronde van 25% van het personeel. Daar waar horlogemerk Citizen vorig jaar nog $740 miljoen bood voor het bedrijf is het nu voor een fractie van dit bedrag verkocht aan Fitbit. Naar verluid ligt het bedrag ergens tussen de 34 en 40 miljoen dollar.

Nu Pebble besloten heeft om te stoppen met het maken van smartwatches zullen enkele modellen nooit het levenslicht gaan zien. De Pebble Time 2, Pebble Core en Pebble Time Round zijn hier een voorbeeld van. Ook hebben mensen die een bestelling voor een Pebble 2 dikke pech. Alle geproduceerde exemplaren zijn reeds uitgeleverd en de voorraad is op. Je krijgt overigens wel de investering als backer teruggestort via Kickstarter, inclusief verzendkosten. Toch jammer van zo’n gaaf product.

Ben je de troste bezitter van een Pebble watch, wees er dan vooral zuinig op. Als je problemen krijgt met de hardware heb je pech. Op software vlak wordt ook niet veel meer verwacht, maar mogelijk komen er nog wel bugfixes.  Iemand interesse in een Galaxy Gear S3 of Apple Watch?

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen