tech365
raspberry pi camera adafruit

Bouw je eigen digitale camera met een Raspberry Pi

De Raspberry Pi staat bekend om zijn vele mogelijkheden en zijn lage prijs. Om deze reden worden er dan ook veel zelfbouw projecten gestart op basis van deze mini computer en de verschillende accessoires. Ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor je Raspberry Pi? Misschien is een zelfbouw digitale camera wat voor jou.

Phillip Burgess van Adafruit heeft een handige video tutorial gemaakt hoe je met behulp van een Raspberry Pi en wat componenten een eigen touchscreen digitale camera kunt maken die verbonden is aan het internet.

raspberry pi digitale camera adafruit

Door middel van een Wi-Fi connectie kan er eenvoudig worden gekozen om de gemaakte foto’s direct op te slaan op je Dropbox of andere cloud dienst. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je zelf infrarood LED’s toevoegen voor de perfecte foto onder slechte lichtomstandigheden of een bewegingsdetector voor het maken van een foto bij bewegingen voor de camera. Mocht je denken dat een touchscreen TFT voor je Pi een dure optie is dan kunnen we je gerust stellen, want het set kost slechts $32. Uiteraard komen er nog wat andere componenten om de hoek kijken, maar deze zijn allemaal leuk geprijsd.

Foto’s: Adafruit Learning System

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen