tech365
Bentley Continental GT3 front

Bentley Continental GT3 gepresenteerd op Goodwood Festival of Speed

Vorig jaar doken de eerste beelden van de Bentley Continental GT3 al op om het publiek alvast kennis te laten maken met de nieuwe GT3 bolide.  Sinds vandaag is de circuit versie van de Continental dan ook eindelijk gelanceerd
De nieuwe GT3 Bentley is precies op tijd klaar, want deze snelle bolide zal volgend jaar deelnemen in de FIA Blancpain Series. Deze klasse is voorzien van diverse snelle BMW’s, Audi’s en andere GT en GT3 modellen.  De Bentley Continental GT3 werd op het Goodwood Festival of Speed definitief onthuld.
Om te zorgen dat de Bentley competitief mee kan komen in het veld is de racer voorzien van een 4.0 liter twin-turbo V8 met maar liefst 600 pk, een Xtrac 6 sequentiële versnellingsbak met 6 versnellingen en achterwielaandrijving. Daarnaast is er gekozen voor een ophanging met vier afzonderlijk aan te passen schokbrekers en toch nog wat luxe details zoals we gewend zijn bij Bentley. Het stuur, deurhendels en stoelen zijn gehuld is hand gestikt leder waarmee je toch een beetje extra Bentley gevoel krijgt. Verder is het interieur beperkt tot het noodzakelijk minimum om de prestatie van de racer zo optimaal mogelijk te houden. na het verwijderen van 1000kg aan overbodige delen komt het totale gewicht van de Bentley net onder de 1300kg uit.
In het bijgevoegde filmpje kun je de nieuwe Bentley Continental GT3 zien en horen rijden op het circuit tijdens het maken van het persmateriaal. Wat een geluid!

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen