Algemeen

Bellen via internet: de voordelen

Bellen via internet, oftewel VoIP, heeft enkele verrassende voordelen. Zo ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je een vaste lijn hebt en ben je altijd bereikbaar op je vaste nummer, of je nu thuis aan het werk bent, op reis bent of achter je bureau zit. Benieuwd naar de voordelen van VoIP voor zakelijke klanten? Lees dan snel verder.

Wat is een VoIP telefoon?

Voordat we je meer uitleggen over de voordelen, zullen we eerst antwoord geven op de vraag: wat is een VoIP telefoon? VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Hiermee kun je bellen via het internet. Dit geeft optimale vrijheid en bereikbaarheid. Je krijgt een telefoonnummer in een online omgeving, zodat jij en je medewerkers kunnen bellen vanaf een Nederlands telefoonnummer zonder dat jullie perse vanuit Nederland hoeven te werken. Het enige dat je nodig hebt om de telefoon over te laten gaan, is een eigen VoIP-account. Inkomende belletjes zijn ook gemakkelijk door te schakelen naar een vast telefoonnummer of één of meerdere smartphones.

Kosten besparen

Met internetbellen bel je een stuk voordeliger dan met een vaste lijn, profiteer je van glasheldere audio en zit je niet vast aan vaste contracten. Doordat alle losse diensten waar je voor kunt kiezen per dag te activeren en weer op te zeggen zijn, profiteer je van maximale vrijheid. Je betaalt alleen voor de diensten waar je gebruik van maakt.

Hoge schaalbaarheid

Een bijkomend voordeel van de flexibele schil van VoIP, is dat deze manier van bellen zeer schaalbaar is. De telefonie en de manier waarop je het inzet groeit met jouw bedrijf mee. In piekperiodes sluit je in een handomdraai extra telefoonnummers af, die je in een rustigere periode weer opzegt.

Integratie van systemen

Het is mogelijk om diverse praktische opties te koppelen aan je telefonie. Maak bijvoorbeeld een koppeling met je CRM-systeem, zodat je direct klantgegevens bij de hand hebt op het moment dat je een klant opbelt. Of wat dacht je van een koppeling met je agenda zodat je telefoontjes automatisch worden doorgeschakeld als je in een meeting zit? De moderne technologie biedt tal van mogelijkheden op het gebied van integratie.

Bellen met toestel of app

Je kiest zelf of je belt met een vast toestel of een app op je smartphone. Een VoIP-telefoon sluit je in een handomdraai met een internetkabel aan op het internet. Dit toestel kan overal staan, om te bellen met je Nederlandse telefoonnummers hoeft er alleen maar internet te zijn. Werk je vaak remote of ben je veel onderweg? Dan is de VoIP app erg praktisch. Met een 4G verbinding op je toestel ben je overal bereikbaar op je zakelijke telefoonnummer en kun je hier ook overal uitgaand mee bellen.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button