tech365
be quiet! Silent Loop 360

be quiet! laat nieuwe Silent Loop 360 all in one waterkoeling zien tijdens CeBIT

Tijdens mijn bezoek aan de CeBIT in Hannover moest ik natuurlijk even bij de stand van be quiet! kijken. Op Instagram zag ik een sneak peak van een nieuw model in de Silent Loop collectie en dit is natuurlijk reden genoeg om het met eigen ogen eens even te checken. 

Als ik de nieuwe Silent Loop na het eerste contact zou moeten omschrijven dan kies ik voor het Engels woord “HUGE!”. Want dat is hij zeker weten. De naam van de nieuwe uitvoering verklapt het eigenlijk al. Hij heet namelijk officieel de Silent Loop 360. En inderdaad, die 360 staat voor de afmeting van de radiator. Op dit enorme oppervlak van 360mm worden drie 120mm Pure Wings 2 ventilatoren geschroefd voor het koelen van de vloeistof in het systeem. De rest van de specificaties zijn hetzelfde als zijn kleinere broertjes: de Silent Loop 280, 240 en 120mm. Zo heeft hij ook een Reverse-flow-pomp en een 30-mm koperen radiator.

be quiet! Silent Loop 360 02

Door het grote oppervlak van de Silent Loop 360 heeft hij een maximale warmteafbouw van 450Watt TDP. De Silent Loop 280 heeft een TDP van 400W dus dit extra stukje oppervlak zorgt ervoor dat je TDP nog 50W hoger ligt. Dit komt de temperatuur van je processor weer ten goede en bied meer ruimte voor overclocking. Je moet wel goed kijken of hij in je kast past, want het is echt een flink monster.

Volgens de medewerker van be quiet! komt de Silent Loop 360 in juni in de winkel en gaat hij 174 Euro kosten.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen