tech365
Audi Virtuele Cockpit TT 01

Audi onthult virtuele cockpit voor nieuwe TT

In veel gevallen zien we bij de ontwikkeling van een nieuwe auto eerst diverse illustraties van het gehele ontwerp. Audi heeft daar echter bij de nieuwe TT een andere visie op en onthult, op de CES in Las Vegas, als eerste de nieuwe virtuele cockpit.

Audi heeft een reputatie hoog te houden, als het gaat om het interieur ontwerp van haar modellen. Met de nieuwe TT in opkomst wordt ook hier opnieuw gekozen voor een schitterend ontwerp, voorzien van nieuwe technologieën. De traditionele tellerklokken zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor de zogenoemde virtuele cockpit bestaande uit een 12,3-inch LCD scherm.

Audi Virtuele Cockpit TT 01

Het LCD display geeft de bestuurder zicht op alle relevante informatie en zoals op de foto’s te zien is kun je het kaartmateriaal van de navigatie  tussen de virtuele tellerklokken zichtbaar krijgen. Nu kan dit voor sommige bestuurders misschien wat teveel van het goede zijn maar ook hier heeft Audi een oplossing voor. De virtuele cockpit is namelijk voorzien van een tweetal verschillende modi en er kan desgewenst gekozen worden voor de Classic mode of de Infotainment mode. De Classic mode voorziet de bestuurder in een beperkte weergave op het scherm en biedt alleen de standaard functies als een virtuele snelheidsmeter en toerenteller. Bij de Infotainment mode krijgt de bestuurder de uitgebreide weergave met bijvoorbeeld de kaart van het navigatiesysteem.

Audi Virtuele Cockpit TT 02

De bediening van de virtuele cockpit gebeurd nog op de traditionele manier via de knoppen op het prachtig sportieve sportstuur of de vernieuwde MMI controller. Hier hadden we stiekum toch eigenlijk wel een touch-screen functie verwacht op het LCD scherm, maar misschien is dit weer een update voor de toekomst.

Naast het nieuwe LCD scherm is het gehele dashboard een prachtig geheel met een dikke Audi stempel erop. Bij een eerste blik op het dashboard komt er een gevoel van de oude eerste generatie TT naar boven en dit is zeker niet in zijn nadeel. Tot dusver toe is alleen nog de cockpit onthult, maar we verwachten op korte termijn toch wel meer van de nieuwe TT te kunnen aanschouwen.

Audi Virtuele Cockpit TT 03

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen