ASUS ROG Phone, Top of Flop?

Een echte smartphone voor die hard gamers uit handen van Asus Republic of Gamers,oftewel de ROG Phone. Eerder dit jaar werd hij tijdens tijdens Computex in Taipei gepresenteerd. Vele fabrikanten hebben al eens een speciale game-smartphone uitgebracht en nooit is dat echt iets geworden. Vele flops gingen de ROG Phone voor en hiermee is het een gedurfde stap voor Asus ROG.

Ze hebben er hard aan gewerkt om het echt een goede game vibe uit te laten stralen. Het uiterlijk, een snelle CPU en 2 front-facing stereo speakers die jou moeten meenemen in de game. Op dit vlak heeft ROG inmiddels zijn strepen wel verdient. Of dit goed genoeg is, of dat dit de volgende Nokia N-Gage is, zal de tijd moeten uitwijzen.

De ROG Phone is een smartphone gericht op gamers met een 6-inch groot AMOLED-scherm. Wat je waarschijnlijk niet zou verwachten is dat er speciale koeling aanwezig is om het toestel op de juiste temperatuur te houden, de zogenaamde gamecool vaporchamber. Als dit niet genoeg is kun je er zelfs nog een extra koeling opzetten die ROG Aero Active noemt. Door middel van de extra koeling is het mogelijk om nog hogere prestaties te behalen.

Speciale X Mode

Wat deze telefoon verder speciaal maakt is dat er een 2.96 GHz Snapdragon 845 in zit en de telefoon over 8GB geheugen beschikt. Naast de snelle CPU krijgt hij ook een goede batterij van 4000 mAh die beschikt over HyperCharge voor een snelle laadtijd. Ook heeft hij twee AirTriggers aan de zijkant die de schouderknoppen van een normale controller vervangen. Ze schijnen ook te programmeren te zijn om ze voor verschillende doeleinden te kunnen gebruiken.

Natuurlijk weet ASUS ROG dat je er voor een gamer wel een beetje een speciale ervaring van moet maken. Daarom kun je switchen naar de speciale X Mode door de zijkanten in te drukken. Nadat je dit doet komt er een rode gloed aan de zijkant en oogt hij nog wat toffer. Tijd om te gamen! Nadat je de X Mode hebt geactiveerd worden de interne processen zo aangepast dat gamen de prioriteit heeft. De andere apps kunnen op dat moment waarschijnlijk minder geheugen claimen zodat die extra ruimte benut kan worden door een game.

Bijzondere specificaties zijn verder de 3,5mm jack. Ja deze telefoon beschikt er nog over! De duurdere versie heeft maar liefst 512GB intern geheugen voor opslag en Google geeft je nog eens 1TB extra in de cloud. Samen met de Octa-core 64-bit processor moet je op de ROG Phone toch wel een aardig stukje kunnen gamen.

Nuttige maar dure accessoires

Meestal volgen accessoires later maar ASUS heeft direct ook diverse extra’s laten zien, zoals het TwinView Dock. Dit accessoire zorgt voor een extra scherm. Daarnaast zijn er ook Gamevice controllers aangekondigd voor het ultieme gaming gevoel en als laatst nog een Mobile Desktop Dock. Ze lijken een mooie extra maar volgens de geruchten komt hier een pittig prijskaartje aan te hangen. De smartphone zelf gaat naar verwachting net iets onder de €700 kosten.

Alvast wat teasers

Het feit dat de ROG Phone komt is al even geen verassing meer en tot die tijd moeten het nog even doen met wat teasers. Hieronder een paar van Instagram om de wachttijd te doden.

 

 

Gastblog geschreven door Esther Bruin

Mobiele versie afsluiten