Smart-home

Arlo Audio deurbel, Chime en Ultra buitencamera review

“Wie is daar?”. Hoe handig is het om die vraag te kunnen stellen als je lekker op de bank hangt. Of liever niet zomaar de deur open doet als het al donker is. Met de Arlo Audio deurbel is dit geregeld. Maar hoe ga je dat allemaal doen? En kun je dit zelf, of heb je een elektricien nodig? In deze review vertel ik je alles over de Arlo Audio Deurbel. Maar daar blijft het niet bij. Ik voeg een Chime (gong) toe aan het set, en een Arlo Ultra buitencamera. Zo heb je niet alleen een comfortabele deurbel, maar ben je helemaal in control!

Arlo Audio doorbell tech365nl 006

De Arlo Audio deurbel heeft alleen de beschikking over spraak. Dit is belangrijk om vooraf goed duidelijk te maken. Het is geen videodeurbel en dat is waarom ik in dit set ook gebruik maak van de Arlo Ultra buitencamera. Samen met de deurbel heb je op deze manier zowel audio als video tot je beschikking. Het gaat als volgt: Iemand druk op de knop van de Audio deurbel. Je smartphone gaat af en tegelijkertijd hoor je de Chime in de woonkamer. De Ultra buitencamera geef je direct zicht op wie er voor de deur staat. Als je het aanbellen beantwoord dan heb je direct tweeweg audio met de persoon voor de deur. Doe je dit niet, dan krijgt degene voor de deur de mogelijkheid om nogmaals op de knop te drukken en een bericht achter te laten. Het gehele set werkt op de ma nier voor je samen,

Arlo Basisstation

Aan de basis van het Arlo set staat: het basisstation. Die zag je niet aankomen he? Arlo maakt gebruik van dit basisstation om alle producten die ik hier gebruik aan te koppelen. De Audio deurbel, Chime en Ultra camera maken uiteindelijk dus verbinding met het basisstation en dit is de gateway voor het verbinden via de app. Zowel in huis via je eigen netwerk, als buiten de deur via het internet. Je sluit het basisstation aan op een vrije netwerkaansluiting op je switch of router en installeer hem via de speciale Arlo-app

Arlo Ultra cam tech365nl 011

Qua plaatsing van het basisstation ben je dus wel gebonden aan een vaste aansluiting. Het is niet mogelijk om het basisstation draadloos te verbinden aan je netwerk.

Arlo Ultra cam tech365nl 010

Arlo Audio deurbel

Eigenlijk is dit een beetje de sterspeler van het team. Uiteraard kun je bepaalde delen ook los gebruiken maar in deze review staat de deurbel toch centraal. Zoals de naam al verklapt is het een audio deurbel. Dit wil zeggen dat hij kan zorgen voor spraak in twee richtingen zodat je kunt praten met degene die aanbelt. Maar er zit nog een extra handigheidje in. Als je niet beschikbaar bent om degene die aanbelt aan te horen kan hij of zij ook een bericht achterlaten. Een soort voicemail voor mensen die aanbellen bij je.

Arlo Audio doorbell tech365nl 001

Naast het aanbellen heeft de Audio deurbel ook een bewegingsmelder die je voorziet van notificaties als iemand voor de bel langsloopt. Handig als extra stukje beveiliging voor ongenode gasten. De deurbel kun je aansluiten op je bestaande bedrading en op die manier voorzien van stroom. Heb je geen beltransformator dan werkt hij ook gewoon op twee AA-batterijen. Door middel van twee schroeven monteer je hem op je kozijn en klaar ben je!

Arlo Audio doorbell tech365nl 003

Om de Audio deurbel te gebruiken is het basisstation wel verplicht. Dit kan de Smart Hub zijn, of het Base Station. In mijn geval heb ik de deurbel in combinatie met de Smart Hub die bij de Arlo Ultra geleverd wordt.

Arlo Chime

De Chime is eigenlijk een vervanging van je traditionele gong. Je weet wel, dat ding dat het geluid maakt als iemand op de bel drukt. Een voordeel van de Aro Chime is dat hij draadloos is. Het enige dat hij nodig heeft is een vrij stopcontact en hiermee kun je hem dus op iedere gewenste plek plaatsen in huis. Uiteraard moet hij wel verbinding kunnen maken met je Arlo basisstation, maar over het algemeen is dit prima te doen in huis. Hij ziet er ook nog eens netjes uit. Aan de voorkant zit grijze stof en daarmee komt hij wat minder over als een dus elektronica.

Arlo Chime tech365nl 001

Arlo Ultra

De Ultra variant van de Arlo buitencamera is de laatste nieuwe telg van de familie. De naam slaat bij dit model op de resolutie die hij kan opnemen. In Ultra HD (4K) zorgt hij voor hoog resolutie opnames waarbij inzoomen geen enkel probleem is. Door middel van HDR-technologie is het bereik optimaal en zijn zowel de donkere als lichte delen van het beeld goed in balans, zonder verlies van detail. Naast videobeelden kan hij ook prima zorgen voor audio. Door middel van de dubbele ingebouwde microfoon en ruisonderdrukking kun je gebruik maken van tweeweg audio.

Arlo Ultra cam tech365nl 007

Je kunt het bereik van de camera instellen in drie verschillende standen. Afhankelijk van de locatie waar je hem plaatst kun je gebruikmaken van 180, 155m of 120 graden kijkhoek. Ziet hij iemand in de door jou aangegeven detectiezones dan zoom hij automatisch op de persoon in, en volgt hem of haar keurig. Je krijgt op de Ultra ook nog de beschikking over een tweetal extra handige functies. Zo heeft hij een ingebouwde sirene die je via de app kunt activeren, en een led-lamp voor extra licht.

Arlo Ultra cam tech365nl 001

Bij de aanschaf van een Arlo Ultra camera krijg je een jaar gratis Arlo Smart Premier. Binnen dit abonnement kun je maximaal 10 camera’s toevoegen en 30 dagen videobeelden terugkijken. Daarnaast geeft het je toegang tot het gebruik van activiteitenzones en persoonsdetectie. Bij deze functies wordt er namelijk gebruik gemaakt van een clouddienst van Arlo. Dit kost je na het gratis jaar €13,99 maand.

Arlo Ultra cam tech365nl 012

Wat zit er in de doos?

  • Arlo Audio Deurbel
  • Arlo Chime
  • Arlo Ultra buitencamera met magneetvoet.
  • Arlo basisstation

Het Arlo Audio deurbelset in de praktijk

Het is een interessant set om te testen. Het is niet alleen de losse deurbel maar een compleet ecosysteem aan producten. Zo is de Arlo Ultra camera erg handig, maar niet vereist, evenals de Chime. Je kunt het set dus modulair uitbreiden waarbij je bijvoorbeeld enkel met de Audio deurbel start en het basisstation. Persoonlijk vind ik het dan wat beperkt en gaat mijn voorkeur uit naar sowieso het set met de Chime. Als mijn smartphone binnen ligt en ik loop in de tuin dan is het fijn dat ik in huis de deurbel hoor. De camera optioneel maar het feit dat ik kan zien wie er voor de deur staat vind ik toch wel erg prettig.

Arlo Audio doorbell tech365nl 008

Direct een foto op je Apple Watch

Over de camera gesproken, het is echt enorm relaxed dat wanneer hij beweging detecteert, er een melding verschijnt op mijn Apple Watch. En niet alleen een bericht ter info, maar met foto en al. Op die manier kun je veel sneller screenen of er echt iets geks aan de hand is, of gewoon je vrouw en dochter het huis verlaten. Dit mis ik bijvoorbeeld bij de oplossingen van Ring. De spraak is kwalitatief in orde en je kunt elkaar goed verstaan. Wat ik een leuk extraatje vind is de mogelijkheid om een bericht in te spreken als je oproep niet wordt beantwoord. Geniaal natuurlijk. Er zit zelfs een beweging melder in de deurbel. Dus ook iemand die niet aanbelt maar even door het raam wil loeren wordt gesnapt.

Arlo Ultra cam tech365nl 014

Hij kan volledig draadloos, maar het hoeft niet

De deurbel zit er modern uit en heeft de mogelijkheid om aangesloten te worden op je bestaande beltransformator. Dat is een pluspunt want ook al werken accu’s en batterijen prima is er toch niets fijner dan dat het allemaal vanzelf gaat. Je moet de deurbel overigens wel verplicht vastschroeven. Het oppervlak is de smal om hem eventuele met krachtige tape vast te zetten. Aan de andere kant moet je jezelf afvragen hoe graag je zo’n dure deurbel los wilt laten zitten.

Arlo Audio doorbell tech365nl 004

Het aanbellen werkt erg snel en je merk maar een korte vertraging voordat de Chime reageert en je op je smartphone wordt gebeld door je Arlo Audio deurbel. Dit vind ik echt een geniale manier van notificeren. Ik hoop dan ook echt dat andere merken dit overnemen. Wanneer iemand op de deurbel drukt gaat mijn iPhone af alsof ik een inkomende oproep krijg. Neem ik de oproep aan, dan heb ik direct contact met degene aan de andere kant. Hang ik het gesprek op, dan is ook de audio van de deurbel verbroken. Je hoeft dus niet zelf de app te openen (behalve voor video) om het aanbellen te beantwoorden. Complimenten voor Arlo op dit vlak!

De Chime ziet er nog best hip uit

De Chime valt niet zoveel over te vertellen. Het is een simpel apparaatje dat een geluid geeft als er iemand belt. Punt. Ook al is het geen spannend device, hij werkt goed en constant en ziet er ook nog best hip uit. En voor mij is de Chime een must, puur vanwege het comfort van het hebben van een echte gong die je goed hoort in huis. We kunnen er veel toeters en bellen voor verzinnen, maar meer dan dit hoeft de Chime eigenlijk helemaal niet te doen. Je kunt er overigens ook meerdere koppelen in huis. Ideaal voor op zolder of een atelier.

Kwaliteit van de Arlo Ultra is heel erg goed!

Arlo is met haar Ultra buitencamera sommige concurrenten echt meters voorbijgelopen. De kwaliteit is van een hoog niveau wat hem ook geschikt maakt voor inzoomen. Dit laatste kan bij bijna ieder merk, maar in veel gevallen laat de kwaliteit dan echt te wensen over. Arlo kiest er met de Ultra voor om, net als bijvoorbeeld Nest, in een 4k resolutie beelden op te nemen. Het inzoomen bij een weergave van 1080p kan dus zonder kwaliteitsverlies. Ook in het donker is de beeldkwaliteit erg goed. De Ultra heeft ten opzichte van zijn andere broertjes ook een ingebouwde LED-lamp die je aan kunt schakelen in het donker.

Wat ik erg prettig vind aan de camera is dat hij softwarematig inzoomt en een object of persoon kan volgen. De camera beweegt zelf natuurlijk niet mee maar doet dit dus op basis van die hoge kwaliteit beelden en het flinke gezichtsveld. Loopt er iemand door je tuin dan zoomt hij automatisch het beeld in en volgt de persoon. Dit werkt erg goed bij mensen die voorbij lopen, zelfs in het donker. Eigenlijk doet hij gewoon precies wat je ervan verwacht, en dat vind ik een compliment naar Arlo.

Opladen zonder de accu eruit te hoeven halen

Ik heb eerder de oudere versie van de buitencamera getest en daar moest je nog de accu uit de camera halen om hem op te laden. Gelukkig hebben ze hier ook afstand van gedaan en kun je nu met een magnetische connector de camera eenvoudig opladen. Doordat zijn montagevoet magnetisch is hoef je geen halsbrekende toeren uit te halen om hem uit je tuin te pakken en op te laden. Aan de andere kant is dit voor iedereen zo eenvoudig. Monteer je hem op een plek waar mensen makkelijk kunnen komen dan is het toch wel verstandig om een montagebeugel met schroefdraad te nemen.

Klein hikje tijdens het installeren

De installatie van de producten ging bij mij niet helemaal vlekkeloos, alleen heb ik geen aanleiding waar het door komt. Het basisstation ging moeiteloos, maar de camera wilde zich niet laten koppelen. Uiteindelijk heb ik het basisstation een keer volledig teruggezet naar fabrieksinstellingen en toen lukte het wel. Dit kan een eenvoudig software bugje zijn, wat je misschien nooit zal ondervinden wanneer je er nu een zelf zou kopen. Tja, ik heb er niet zo zwaar aan getild, want na de reset werkte alles wel. En niet geheel onbelangrijk, het bleef het ook doen.

Arlo Ultra cam tech365nl 013

Conclusie

Samengevat, het set werkt heel erg goed. Een dikke duim voor Arlo. Wel vind ik het enorm jammer dat er nog geen variant beschikbaar is waar een camera in de deurbel is gemonteerd. Dat is de enige reden waarom hij mijn huidige deurbel met camera nog niet vervangt. Maar qua app, mogelijkheden  en kwaliteit is het echt een goed set.

Prijs en beschikbaarheid

De Arlo Audio deurbel kost €89,99. De Chime zit hier niet bij en optioneel verkrijgbaar voor €65,99. Het Arlo Ultra cameraset met basisstation is wel even schrikken. Hij kost namelijk €499.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button