Mobile

Apple zet de rem op vervelende beoordelingsverzoeken in apps

Ken je dat? Zit je net lekker een nieuwe app uit te proberen op je iPhone en krijg je weer zo’n popup over hoe tevreden je ermee bent. Voor veel iOS bezitters is dit een veelvoorkomende frustratie maar inmiddels lijkt Apple het hiermee eens te zijn. Volgens Recode is Apple druk bezig met het ontwikkelen van een systeem dat anders omgaat met de manier waarop je een app kunt beoordelen.

Vanuit het oogpunt van de ontwikkelaar snap ik volkomen de pop-up voor een beoordeling. Immers zijn niet alle apps gratis en geeft een goede beoordeling een extra boost voor de verkoop. Maar als gebruiker van diverse apps wordt je er wel een beetje gek van. Iedereen wil een beoordeling en het liefst ook nog na elkaar. Apple heeft de feedback kennelijk nu omgezet in een plan en gaat naar verwachting in iOS 10.3 dit eens goed aanpakken.

Het is niet alleen de manier waarop een app om een beoordeling mag vragen, maar vooral ook de frequentie. Zoals het er nu uit ziet zou dit nog maximaal drie keer per jaar mogen voor een app. Kijk, dat scheelt alweer. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om dit soort verzoeken helemaal niet meer te ontvangen. Mocht je dan alsnog een beoordeling willen plaatsen, dan kan dit wanneer je hier tijd en zin in hebt. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers eerder geneigd zijn om een beoordeling te plaatsen. Ook kunnen ontwikkelaars dan reageren op een review die geplaatst is door een gebruiker van de app.

Wanneer de nieuwe versie beschikbaar is weten we op dit moment nog niet. Voor de bezitters van de nieuwe Apple AirPods zit er ook nog een handige feature in waarmee je via ‘Zoek mijn iPhone’ je AirPods kunt terugvinden.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button