tech365
Apple Watch van binnen 02

Apple Watches verschillen alleen aan de buitenkant

De Apple Watch is nog maar net verkrijgbaar of de eerste twee exemplaren zijn al uit elkaar gehaald. Het team van iFixit opende de Watch Sport en de standaard versie met roestvrijstalen band. Volgens het team is vooral de hartslagsensor een bijzondere keuze.Bij iFixit kijken ze hoe eenvoudig het is om zelf reparaties uit te voeren aan een product. Voor wat betreft de Apple Watch kom je kennelijk niet verder dan een beeldscherm en de accu. De rest zit netjes in de Apple S1 SiP (System in a Package) gesoldeerd. Erg beperkte mogelijkheden voor de handige knutselaar dus.

Apple Watch van binnen

Er zit een hele verzameling aan mini onderdelen in de Watch, die je eigenlijk nooit tegenkomt in een Apple product. Gezien het formaat van de Watch is dit ook niet heel vreemd. Veel kleine vergulde schroefjes en mini-connectoren. Opvallend is wel de keuze voor de hartslagsensor. Volgens iFixit gaat het hier namelijk niet om een normale hartslagsensor, maar om een zogenaamde pulse oximeter. Deze sensor zou ook in staat moeten zijn om het zuurstofniveau in je bloed te meten. Deze mogelijkheid worden echter nergens door Apple benoemend.

Apple Watch van binnen  02

De inhoud van beide Watches werd ook nog even vergeleken. Op de buitenkant en het bandje na is er nagenoeg geen verschil tussen beide varianten. Tenminste, op de prijs na dan.

Foto’s: iFixit

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen