tech365
Apple_Watch_inkomendeOproep

Apple Watch vanaf 24 april verkrijgbaar in 9 landen

Vandaag was de dag dat Apple officieel de releasedatum van de Watch bekend maakte. Tijdens het speciale evenement werd niet alleen de nieuwe MacBook onthuld, maar werd er vooral veel aandacht besteed aan de mogelijkheden van de Watch. De nieuwe apps, verschillende uitvoeringen en een demonstratie gaf het publiek een duidelijk beeld van dit geavanceerde stuk techniek voor om de pols.

Appel_Watch_Sport

Keek je als kind graag naar de Knightrider, dan is de Apple Watch zeker iets voor jou. Door middel van de ingebouwde microfoon kun je een telefoongesprek voeren via de Watch of gebruik maken van Siri. Handig als je snel iets wilt opzoeken of uitvoeren, zonder hierbij de Watch of je iPhone te hoeven bedienen. Ook kun je spraakberichten versturen via de ingebouwde microfoon.

Apple_Watch_inkomendeOproep

Bij het ontvangen van inkomende berichten of gesprekken kun je snel en eenvoudig reageren op de Watch. Bij een inkomende gesprek kun je door middel van een tweetal “knoppen”  op de display kiezen voor het opnemen of afwijzen en bij dit laatste krijg je ook nog de keuze uit een aantal standaard berichten die je kunt sturen. De beleving van deze functies is bijna identiek aan dat op de iPhone, alleen op een kleiner scherm. Het is duidelijk te zien dat je een rijke beleving aan content hebt op het beeldscherm. Of het nu gaat om foto’s, kleuren of iconen, alles is erg duidelijk en mooi vormgegeven.

De Watch is niet alleen ontwikkeld voor mensen die gezonder en actiever willen leven. Natuurlijk kun je hem hiervoor wel aanschaffen en prima gebruiken. Naast de verschillende functies die letten op beweging, hartslag en prestaties, zijn er ook genoeg functies die gericht zijn op een zakelijke toepassing. Denk hierbij aan agenda afspraken, inchecken bij hotels en luchthavens of het bestellen van een taxi.

Apple_Watch_apps

Ook voor de “normale” gebruiker is er genoeg plezier te beleven aan de Watch. Bekijk de laatste nieuwe foto’s op Instagram van je vrienden, stuur berichten of maak het persoonlijk en gebruik de Digital Touch om iemand jouw hartslag toe te sturen in de vorm van een koppend hart op zijn of haar Watch.

Genoeg apps voor de Watch

Inmiddels zijn er aardig wat apps beschikbaar voor de Watch, aldus Kevin Lynch. Zo kun je een taxi bestellen via Uber, betalen bij Apple Pay terminals, het slot openen van je hotelkamer of je een gave track herkennen met Shazam. De voorbeeld apps laten duidelijk zien hoe eenvoudig de bediening is en hoe duidelijke de notificaties zijn. Alle apps die notificaties kunnen sturen op je iPhone, kunnen dit ook naar de Watch. Het maakt niet uit of dit apps zijn die standaard op een iPhone aanwezig zijn, of apps van derden.

Met de nieuwe workout app kun je goed zicht houden op je inspanningen van de afgelopen week, naast de mogelijkheden voor realtime informatie. Iedere maandag ontvang je een samenvatting van de tijd, afstand en verbruikte calorieën en kun je direct een nieuw persoonlijk doel voor de aankomende week instellen. Naast het registeren van je sportactiviteiten houdt de Watch ook zich op je dagelijkse patroon. Zit je niet te lang, of is het niet eens verstandig om meer te bewegen?

Apple_Watch_gezondheid

De iPhone krijgt met iOS 8.2 (update is vandaag beschikbaar) de speciale Apple Watch App ter beschikking. In deze app kun je instellen welke notificaties je graag wilt hebben en kun je aanvullende apps downloaden en installeren.

Verbinden via Bluetooth of Wi-Fi en genoeg accuduur voor een dag

De Watch communiceert met je iPhone over Bluetooth, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Ben je namelijk in huis en is de afstand tot aan je toestel te groot, dan communiceert hij gewoon over Wi-Fi. Hiermee kun je eenvoudig naar een andere etage, zonder dat je een iPhone mee hoeft te nemen.

De levensduur van een volledig opgeladen accu is ongeveer 18-uur. Hiermee is het mogelijk om een hele dag met je Watch te doen, zonder tussentijd te hoeven opladen. Dit is voor een dergelijk product ook wel een must om te slagen. Het opladen gaat eenvoudig door de oplader tegen de onderkant van de Watch te houden. Dankzij een magneet blijft de oplader op zijn plaats en is er geen noodzaak voor stekkertjes of een connector.

Verschillende uitvoeringen

De Watch sport is gefabriceerd uit een nieuwe aluminium legering dat niet alleen veel sterker is (60%), maar ook net zo licht als normaal aluminium. De bandjes zijn van rubber en hiermee goed bestand tegen vocht en zweet. De Watch collection is voorzien van roestvrij staal. Dit roestvrij staal wijkt echter af van wat we gewend zijnvan wat we normaal tegenkomen. Door verschillende extra stappen wordt het metaal 80% sterker dan normaal roestvrijstaal. Het totaal zorgt voor een nog mooiere finish van de materialen en dus ook van de Watch. De Watch Edition is voorzien van 18 karaat goud en begint vanaf $10.000. Dit is de premium serie van de Watch en is naast de behuizing ook voorzien van een 18-karaat band.

Apple_Watch_Collections

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 10 april is het mogelijk om een pre-order te plaatsen voor je Apple Watch. De eerste modellen zullen vanaf 24 april verkrijgbaar zijn in de winkels in 9 landen, waaronder: Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Tim Cook liet weten dat Apple haar best doet om ook andere landen zo spoedig mogelijk te voorzien van de Watch.

De Watch sport is verkrijgbaar in 38mm en 42mm en gaat respectievelijk $349 en $399 kosten. Je kunt dit model krijgen in ene uitvoering van zilver en space gray. De standaard Watch is verkrijgbaar in 38mm voor $549 en 42mm voor $1049. Je kunt hierbij kiezen uit de standaard staal en space black uitvoering. De meest luxe uitvoering, de Watch edition, is verkrijgbaar vanaf $10.000 in 18-karaat goud. Je kunt desgewenst kiezen uit een geel of rosé uitvoering.

Apple_Watch_Gold

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen