Automotive

Apple trekt de stekker uit project voor autonoom voertuig

In het land der autonome voertuigen leek Apple een vreemde eend in de bijt. Toch werd er met man en macht gewerkt aan de zelfrijdende auto van Apple die onder de codenaam Titan ontwikkeld werd. Inderdaad, werd. Het project is volgens bronnen bij Bloomberg namelijk stilgelegd. Is dit het einde van de Fruit mobiel?

Het gonsde lang tijd van de geruchten en steeds meer details werden openbaar. Voor een lange tijd leek er een echte Apple Car ontwikkeld te worden. Nu het project is stilgelegd en de betrokken mensen zijn overgeplaatst is de vraag natuurlijk wat er dan nog gaat komen. Het lijkt erop dat Apple nog steeds effort blijft stoppen in de automotive industrie, maar dan meer in de zin van haar software als Apple Carplay. Je weet wel, dat onhandig systeem dat je liever niet gebruikt in de auto en nog steeds ervoor zorgt dat je iPhone aan een kabeltje moet zitten.

Het team van project Titan schijnt nog tot eind volgend jaar te hebben om met iets waanzinnigs over de brug te komen. Lukt dit niet dan wordt naar verwachting de gehele disvisie opgedoekt. Een autonoom voertuig van Apple staat dus niet meer op de agenda, maar het besturingsysteem wordt mogelijk te koop aangeboden aan de autoindustrie.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button