tech365
Apple touchscreen dashboard 2

Apple touchscreen patent voor auto dashboard goedgekeurd

Afgelopen week is het patent voor het nieuwe Apple touchscreen als vervanging voor het traditionele dashboard in auto’s goedgekeurd. Met dit patent op zak verbreed Apple zijn werkgebied naar de voertuig industrie. 

Het nieuwe patent borduurt verder op een eerder ontvangen patent uit 2011. Het patent beschreef toendertijd een systeem voor het vervangen van het huidige instrumentenpaneel in hedendaagse auto’s. Met het nieuwe patent beschrijft Apple de wijze waarop zij de bediening van een auto volledig baseren op een touchscreen. Denk hierbij aan het bedienen van je radio/navigatiesysteem en de airconditioning. Opzich is deze techniek voor Apple niets nieuws, immers gebeurd hetzelfde met de Apple touchscreen bij het gebruik van een iPhone. De uitdaging is het geheel is interactie met de hedendaagse voertuigen en het mogelijk integreren van iOS 7.

In de beta versie van iOS7 vinden we enkele hints naar het nieuwe systeem, zoals een mogelijkheid van Airplay om informatie te verzenden naar een scherm in de auto.  Naast de bediening via het touchscreen, wordt ook de mogelijkheid tot het gebruik van SIRI, via een gekoppelde iPhone, mogelijk.  Het systeem wordt in 2014 verwacht en volgens geruchten heeft BMWaangegeven het te gaan implementeren in nieuwe model series. Dit verbaasd ons wel gezien het feit dat BMW de laatste tijd redelijk vaak uithaalt naar Apple onder het motto ‘Schoenmaker blijf bij je leest’. Tot dusver toe hebben we nog geen andere automerken gevonden die zich mogelijk aansluiten bij BMW voor het Apple touchscreen.

 

 

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen