tech365
iPhone 8 keynote

Apple lanceert nieuwe iPhone 8 en 8 plus

Zoals verwacht introduceerde Apple haar nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Opvallend aan de nieuwe modellen is dat ze zowel aan de voor- als aan de achterkant voorzien zijn van glas. De normale iPhone 8 heeft een schermdiagonaal van 4,7 inch en de 8 Plus heeft er een van 5,5. Beide modellen zijn stof- en waterdicht en zien er schitterend uit.

Nieuwe A11 Bionic-processor

De iPhone 8 en 8 Plus hebben een nieuwe processor gekregen in de vorm van de 64-bit A11 Bionic chip. Hij is voorzien van 6-cores die zorgen dat hij 25% sneller dan de vorige A10 processor. En dit is nodig, niet voor iOS zelf, maar voor de nieuwe toepassingen met de iPhone 8. Er is ook een nieuwe Apple GPU voor 3D games toegevoegd. Dit zorgt ook voor een snellere  autofocus en hardwarematige ruisonderdrukking in foto’s. Dit maakt het nog makkelijker om foto’s te maken in het omstandigheden met weinig licht. A11 Bionic processor

Hoger dynamisch bereik in nieuwe camerasensoren

Met een nieuwe iPhone krijg je natuurlijk ook een nieuwe 12-megapixel sensor. Dit levert meer dynamisch bereik en minder ruis. De iPhone 8 Plus heeft zelfs 2 nieuwe sensoren. Tijdens de introductie van de iPhone 7 werd Portrait mode in beta toegevoegd op de Plus-modellen. Deze feature is gebleven en krijg je nu standaard ook bij de iPhone 8. Ook komt hier een nieuwe feature bij, namelijk: Portret Lighting (beta). Door middel van Machine Learning wordt een foto geanalyseerd en wordt het portret als het waren losgeweekt van de achtergrond. Nu krijg je de mogelijkheid om zelf studio-achtige belichting te kiezen en aan te passen naar je eigen smaak. Dit zorgt voor mooie belichte portretten.

iPhone 8 camera

Op het gebied van video verandert er niet heel veel. Wel tof is de toevoeging van een 240fps modus op basis van 1080p opnamen. Dit is ideaal voor slowmotion video’s.

Argumented Reality (AR)

Met de komst van de nieuwe A11 processor zijn er ook meer mogelijkheden op het gebied van Argumented Reality. Mocht je dit niet kennen, denk dan even terug aan Pokemon Go. Je ziet de beestjes op je scherm, geprojecteerd op het beeld van wat je camera ziet. Net echt dus. De nieuwe iPhone 8 is krachtig genoeg om gaming mogelijk te maken op basis van AR. Het gave hieraan is dat je ook bijvoorbeeld harder geluid hoort als je dieper inzoomt op de actie. Je krijgt dus echt het gevoel dat je onderdeel bent van de game. Ook de nieuwe stereospeakers helpen hier goed bij. Na de komst van de iPhone 8 kun je dus een hele hoos aan AR-games en apps verwachten in de App Store.

iPhone AR Metal 2

Eindelijk draadloos opladen

Op draadloos gebied vinden we het nieuwe Bluetooth 5.0 en snelle Wi-Fi. Maar het meest nieuw is de mogelijkheid om draadloos je iPhone 8 op te laden. Dit is mogelijk door de toepassing van de nieuwe glazen achterkant. Ook CarPlay kan hiermee aan de slag, want dit moest altijd via een kabel. Steeds meer fabrikanten maken gebruik van Qi-laders en hiermee kunnen ook in de toekomst allerlei nieuwe toepassingen worden gerealiseerd.

Wireless Charging iPhone

Twee varianten qua opslagruimte

De iPhone 8 en 8 Plus komen nog maar in twee varianten op het gebied van opslag. Namelijk een 64GB en 256GB variant. Je kunt kiezen uit een space gray, zilver en gouden finish. De prijs voor de iPhone 8 is $699 en de 8 Plus kost $799. Je kunt ze vanaf 15 september preorderen en zijn verkrijgbaar op 22 september.

 

Dit bericht is geschreven in samenwerking met Mobiel.nl.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen