Mobile

Apple lanceert naar verwachting in september de iPhone 13

September is officieel aangebroken en iedere Apple liefhebber weet wat dit betekent. Tijd voor de lancering van nieuwe producten! In het bijzonder kijk ik uit naar de nieuwe iPhone. Laten we die voor het gemak even de iPhone 13 noemen, ook al is dit nog niet officieel. Wat voor nieuwe features kunnen we verwachten op dit nieuwe model? Hieronder de belangrijkste speculaties over de iPhone 13 op een rij.

Aangepast design

Als we alle speculaties en samples mogen geloven is het design van de nieuwe iPhone niet heel erg veranderd. Het camerablok wordt iets groter en de plaatsing van de camera’s bij de twee goedkopere uitvoeringen zijn voortaan horizontaal. Niet heel spannend dus. Nu is dat vaak het geval bij Apple, aangezien de iPhone altijd voorzichtig van design veranderd.

Nieuwe beeldschermen

Aangezien het design eigenlijk amper verandert is de kans groot dat de beeldschermen hetzelfde blijven. Tenminste, als het gaat om de schermdiagonalen. De beeldschermen zelf krijgen naar verluid wel een upgrade. De iPhone 13 en iPhone 13 Pro Max zouden een heus 120Hz display krijgen en dit komt een soepele ervaring ten goede. Bijvoorbeeld het spelen van games, of het swipen door apps voelt hiermee veel sneller. Er wordt tot dusver niet gesproken over een beeldscherm upgrade op de standaard iPhone 13 en de iPhone 13 mini.

Nieuwe batterijtechniek

Ik denk dat ik wel voor iedere iPhone-bezitter kan spreken als ik zeg dat een betere accu altijd welkom is. Niet dat de accuduur van de huidige iPhone 12 slecht is, maar echt “wow” is het ook niet. Apple zou de iPhone 13 voorzien hebben van een accu met zogenaamde soft battery technology. Door de inzet van deze technologie wordt de accucapaciteit vergroot, zonder dat de accu daadwerkelijk groter wordt. Dit is goed nieuws en scheelt weer allerlei aanpassingen om je accuduur te verbeteren.

Bellen via satelliet

Volgens een rapport online krijgt de iPhone 13 de beschikking over een Qualcomm X60 baseband chip. Het interessante aan deze chip is dat hij ondersteunding biedt voor zogenaamde LEO (Low Earth Orbit) satellietcommunicatie. Deze technologie maakt het mogelijk om te bellen via een satellietverbinding op plaatsen waar je geen verbinding hebt met je telecomprovider. Nu gaan de meeste van ons hier nooit gebruik van maken. Mensen die op bijzonder plaatsen komen, waar geen dekking is, profiteren hier direct van. Of Apple de functie standaard inschakelt is niet bekend.

Nieuwe groothoekcamera en LiDAR

Een nieuwe iPhone, een nieuwe camera. Het kan natuurlijk niet anders. Toch lijken niet alle uitvoeringen uit de serie een nieuwe camera te krijgen. De iPhone 13 Pro krijgt volgens de geruchten niet één maar twee nieuwe camera. Zo wordt hij voorzien van een nieuwe groothoekcamera en een verbeterde telefotocamera. De Max-versie zou alleen de nieuwe groothoekcamera krijgen. Alle uitvoeringen zouden voor het eerst voorzien worden van LiDAR-technologie, wat we bijvoorbeeld kennen van robotstofzuigers. De techniek zorgt ervoor dat er een veel geavanceerdere diepteperceptie mogelijk is ten opzichte van toestellen zonder LiDAR.

Prijsverhoging?

Rondom de prijs wordt veel gespeculeerd. Door de wereldwijde chiptekorten verwachten veel mensen een hogere prijs dan dat bij de iPhone 12. Dit weten we pas zeker tijdens de officiële lancering. Heel gek is het niet, aangezien veel producten iets in prijs zijn gestegen door het wereldwijd tekort. Hier hoop ik in ieder geval niet op, aangezien ik zelf mijn zinnen op het nieuwe model heb gezet. Grote kans dat er een hele dure variant wordt toegevoegd aan de line-up, want voor het eerst in de geschiedenis zou er een iPhone worden uitgebracht met 1TB opslagruimte.

September Apple event

Het is nog even geduld hebben tot dat lancering van de nieuwe iPhone. Zoals we van Apple gewend zijn kunnen we ervanuit gaan dat de iPhone 13 (of een andere naam) echt wordt gelanceerd. Naast de iPhone 13 worden ook de nieuwe AirPods 3  en Apple Watch 7 uitgebracht.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met T-Mobile

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button