tech365

Apple geeft iOS7 Beta 5 vrij voor ontwikkelaars

De ontwikkeling van het nieuwe iOS7 loopt langzaam naar het eindpunt, maar Apple heeft ontwikkelaars toch voorzien in een nieuwe versie van de Beta software, namelijk Beta 5. Wat voor nieuws kunnen we vinden in deze Beta 5 van iOS7?

Met de komst van Beta 5 voor iOS7 zijn er weer een aantal dingen veranderd. Zo is in deze release het Instellingen menu voorzien van vrolijk gekleurde iconen waar er in Beta 4 nog alleen blauwe iconen werden gebruikt. In het bijgevoegde voorbeeld is de optie voor Personal Hotspot niet meer zichtbaar, maar mogelijk heeft deze een andere plaats gekregen (hopelijk niet).

Apple iOS7 Beta 5 vrijgegeven voor ontwikkelaars - Instellingen Menu

 

Het scherm dat de iPhone toont bij het ontvangen van een oproep is nu ook voorzien van ronde iconen. In Beta 4 waren deze nog niet voorzien van een ronde cirkel om de knoppen. Ook in de eerdere foto’s van Apple’s touchscreen voor auto dashboards zagen de knoppen er uit als in Beta 4.

Apple iOS7 Beta 5 vrijgegeven voor ontwikkelaars - Gesprek scherm

Het lockscreen heeft een iets andere layout gekregen ten opzichte van de eerdere Beta’s, waarbij de knoppen nu de gehele lengte van het scherm vullen.

Apple iOS7 Beta 5 vrijgegeven voor ontwikkelaars - Aangepast lockscreen

 

Toegang tot het Control Center is nu te blokkeren binnen Apps. Hiermee kun je alleen nog via het Instellingen menu naar het Control Center toe.

Apple iOS7 Beta 5 vrijgegeven voor ontwikkelaars - Control Center

Beta 5 heeft ook een nieuwe toevoeging voor gebruikers van Apple TV. Je kunt nu vanuit je iOS7 device eenvoudig een Apple TV unit die is hersteld of volledige gereset is weer opnieuw instellen. Zelfs het opstartscherm is door Apple gepimpt, want nu is de kleurstelling van de appel en de achtergrond afhankelijk van het kleur toestel dat je gebruikt. Een witte iPhone geeft een witte achtergrond met zwarte appel en bij de zwarte modellen is het andersom.

Met de iOS7 Beta 5 volgt Apple de eerdere Beta 4 op in slecht iets meer dan een week. Zou er nog een Beta 6 verschijnen of gaat Apple over tot het vrijgeven van iOS7 voor gebruikers.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen