tech365
Wearables

Apple domineert de wearables markt, Fitbit en Xiaomi volgen

Voor mijn gevoel daalde de verkoop van wearables. Helemaal omdat er eigenlijk niet echt innovatie was. Alle grote merken hebben inmiddels wel wearables in haar collectie maar het beeld dat deze markt de piek voorbij is blijkt niet waar. Er is nog steeds  een flinke groei in verkoop en Apple lijkt hier als King of the Mountain te domineren.

Volgens recent onderzoek van Strategy Analytics heeft Apple in het eerste kwartaal van dit jaar 3,5 miljoen Apple Watches verkocht. Dit is een enorme groei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen was de Watch ook al even te koop en zat het aantal op slechts 2,2 miljoen exemplaren. Totaal is het merk goed voor 16 procent van alle wearables. Op de tweede plaats stond Fitbit, maar gezien het feit dat de meeste wearables tegenwoordig ook voorzien zijn van fitness opties wordt de keuze steeds groter. Als derde komt Xiaomi op de lijst. Dit merk is in Nederland niet zo bekend maar verkoopt dus aardig wat wearables.

Mijn beeld dat de markt voor wearables wel een beetje gestopt was met flink te groeien is kennelijk niet correct. Hoewel Fitbit nu nog het op een na meest verkochte merk wearable is neemt de verkoop wel in rap tempo af. Inmiddels heeft het bedrijf ook al personeel de laan uit moeten sturen omdat het niet zo best gaat. Misschien zien we in de loop van het jaar Xiaomi wel op de tweede plaats verschijnen. Of er moet een merk komen met iets onwijs gaafs en vooral innoverend.

Ik ben benieuw of er veel Nederlands zijn die de Xiaomi wearables bezitten. Heb jij er een? en zo ja, hoe bevalt hij?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen