tech365
Apple CarPlay

Apple Carplay: De beste iPhone beleving op 4 wielen

Vorig jaar was al te zien hoe Apple verschillende patenten indiende voor de toepassing van iOS in voertuigen. Niet veel later verschenen er al afbeeldingen, waarop de interface te zien was. Met het oog op de autosalon in Genève heeft Apple officieel de komst van CarPlay aangekondigd.

Voor de nieuwsgierige lezers is er goed nieuws, want je kunt CarPlay in werking zien op de autosalon in Genève. Deze nieuwe in-car interface is compatible met de nieuwe modellen van Ferrari, Mercedes en Volvo. De interface die Apple gebruikt is volledig nieuw opgebouwd, maar maakt gebruik van bewezen technieken zoals Siri voor spraakcommando’s.

Je auto krijgt een touchscreen interface die voorzien is van alle bekende mogelijkheden van je iPhone. Zo kun je gebruik maken van de Maps app voor navigatie, helpt Siri je met spraakcommando’s en luister je eenvoudig je favoriete muziek via Spotify. Ook je contacten en berichten zijn worden naadloos beschikbaar in je auto.

Op korte termijn zullen alle iPhones die voorzien zijn van een Lightning aansluiting (iPhone 5 en hoger) een update krijgen. Hiermee wordt het toestel geschikt gemaakt voor verbinding met CarPlay. Op dit moment is het verbinden alleen nog mogelijk door middel van een Lightning kabel in de auto, maar  Apple sluit niet uit dat ook Wi-Fi connectiviteit beschikbaar zal komen.

Op dit moment zijn er nog maar een aantal merken geschikt voor CarPlay. Apple verwacht echter dat er in de toekomst ook ander merken met CarPlay geschikte modellen op de markt komen.

Apple CarPlay

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen