Security

Apple: Beste overheid, wij kunnen niet bij de data op een vergrendelde iPhone

Steeds vaker krijgen smartphone-producenten de opdracht om de overheid toegang te verschaffen tot de opgeslagen gebruikersdata op een toestel. Je kunt het natuurlijk altijd proberen, maar Apple is er wel een beetje klaar mee. In een brief aan het Amerikaanse Ministerie van Justitie is het bedrijf kort en bondig over de mogelijkheden. “We kunnen het niet, en zouden het ook niet doen”. 

Gebruikers met een iPhone voorzien van iOS 8 of hoger hoeven niet bang te zijn dat overheden zomaar toegang kunnen krijgen tot de data op hun toestel, zonder tussenkomst van de pincode van de eigenaar. De gegevens op het toestel zijn versleuteld op basis van de toestel pincode van de eigenaar. Er zijn dus geen achterdeurtjes aanwezig in iOS die buitenstaander toegang kunnen geven tot je toestelgegevens. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je zelf goed op moet letten dat je niet pincode ‘000’ gebruikt 🙂 Gerustgesteld? Dan hier nog een stukje uit de brief van Apple:

In most cases now and in the future, the government’s requested order would be substantially burdensome, as it would be impossible to perform. For devices running iOS 8 or higher, Apple would not have the technical ability to do what the government requests—take possession of a password protected device from the government and extract unencrypted user data from that device for the government. Among the security features in iOS 8 is a feature that prevents anyone without the device’s passcode from accessing the device’s encrypted data. This includes Apple.

iPhone 6

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button