Apps en software

App-ontwikkelaars laten zich 24 uur opsluiten voor Microsoft’s BarCode

De oude gevangenis van Rotterdam zal op 7 februari in het teken staan van app ontwikkeling. Om 19:00 laten ontwikkelaars van apps zich opsluiten om 24-uur non-stop te werken aan het ombouwen van Android en iOS apps voor het Windows Phone platform.

Samen met de ontwikkelaars wil Microsoft 24 uur achter elkaar werken aan het porteren van apps naar het Windows 8 en/of Windows Phone platform. Ondanks dat de app-ontwikkelaars worden opgesloten in een oude gevangenis zal het ze aan niets ontbreken, want Microsoft zorgt voor de beste experts van Microsoft, persoonlijk advies, aanbod van verschillende workshops en niet geheel onbelangrijk: ontspanning in de speciaal ingerichte Xbox-cel.

Marcel Timmer, Director Developer & Platform Evangelism bij Microsoft Nederland, vertelt:

We merken dat ontwikkelaars hun apps graag terugzien in de Windows Store, maar dat opdrachtgevers vaak heel specifiek hun app voor de iTunes Store en/of Google Play Store laten ontwikkelen.

Omdat Windows 8 en Windows Phone met een enorme opmars bezig zijn, willen wij deze ontwikkelaars helpen om hun bestaande apps ook zo snel mogelijk in de Windows Store te krijgen. Door samen een dag lang onze schouders er onder te zetten, zonder afleiding van buitenaf, moeten we een heel eind komen. Hoewel we natuurlijk van plan zijn ook tijdens BarCode het nuttige met het aangename te verenigen.

Stijgende populariteit Windows Phone 
Afgelopen maand telde de Windows Phone Store 142.000 apps en iedere dag komen daar 500 nieuwe apps bij. In Latijns-Amerika was Windows Phone al jaren marktleider en volgens onderzoeksbureau Kantar World Panel is het marktaandeel van Windows Phone nu ook in Italië groter dan iOS. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat één van de tien verkochte smartphones in de vijf grootste Europese markten Windows Phone als besturingssysteem hebben. Het zakenblad Forbes voorspelt zelfs dat Windows Phone over drie jaar het platform van Apple voorbij streeft.

Benodigdheden: slaapzak, schone onderbroek, tandenborstel en laptop 
Op www.24barcode.nl kunnen ontwikkelaars zich gratis inschrijven. Op de dag zelf worden de deelnemers zo veel mogelijk ondersteund, waaronder ook eten, drinken en snacks. Zelf moeten ze een eigen slaapzak, schone onderbroek, tandenborstel en uiteraard een laptop met de juiste programma´s meenemen. Op www.24barcode.nl staat exact wat deelnemers nodig hebben en hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Bron: Persbericht Microsoft

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button