tech365
Chrome OS logo

Android apps op je Chromebook, het kan nu zonder beta versie van Chrome OS

Wie gebruikt maakt van een Chromebook is toch wel een beetje beperkt in de applicaties die je kunt installeren. Om het aanbod wat groter te maken was het mogelijk om een speciale beta versie van Chrome OS te draaien en zo toegang te krijgen tot de Play Store voor Android app. Niet voor iedereen wenselijk, want beta blijft natuurlijk een risico. Bezitters van een aantal typen Chromebooks kunnen dit echter nu helemaal anders doen. Zij krijgen direct toegang tot de Google Play Store.

Wanneer je de trotste bezitter bent van een Acer Chromebook R11 of een ASUS Chromebook Flip dan heb je beta toegang tot de Google Play Store. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is zorgen dat je Chrome OS is bijgewerkt. Het grote voordeel hierin is dat je geen beta versie van het Chrome OS besturingssysteem hoeft te hebben en je gewoon in de Play Store kunt bladeren. Op deze manier kun je je favoriete Android apps toevoegen aan je Chromebook.

Een Chromebook is best een handige device. Je hebt een zeer snel en eenvoudig besturingssysteem en de prijs ligt vaak een stuk lager dan een laptop met bijvoorbeeld Windows 10. Ideaal voor scholieren bijvoorbeeld. Toch was het vaak dat aanbod aan apps waardoor je begon te twijfelen of je het wel wilde gebruiken. Nu je gebruik kunt maken van Android apps verandert dit weer een beetje in het voordeel van de Chromebook. De welbekende apps van je smartphone kun je ook op je Chromebook gebruiken (mits geschikt). Je kunt op de website van Google lezen welke modellen de update van Chrome OS ook gaan krijgen. Er is helaas nog geen concrete datum bekend van de release voor de andere modellen.

Benieuwd hoe het met een Chromebook eigenlijk allemaal in zijn werk gaat? Lees dan mijn review van de HP Chromebook.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen