Apps en software

Altijd je favoriete programma’s bij de hand met Portable Apps.

Als je vaak wisselt tussen verschillende computers en laptops dan mis je steeds je favoriete programma’s. De ene keer heb je wel Google Chrome als browser, de andere keer zit je weer met Edge opgescheept. Zou het niet handig zijn als je jouw favoriete programma’s gewoon mee kunt nemen tussen verschillende computers? 

Altijd je favoriete apps tot je beschikking

Gelukkig, de oplossing bestaat! Portable App maakt het mogelijk om een legio aan programma’s te installeren op een USB-stick of in de cloud. Zelf gebruik ik ze altijd op een USB-stick en het werkt onwijs eenvoudig. Je installeert het basisprogramma op je USB-stick, kiest vervolgens alle extra programma’s die je ook wilt hebben en de rest gaat vanzelf. Wanneer je nu deze USB-stick in een andere computer plaatst, dan heb je direct toegang tot al deze programma’s. Je hoeft ze dus ook niet meer te installeren. Vandaar ook de naam Portable Apps.

Je kunt kiezen uit meer dan 300 apps in allerlei verschillende categorieën. Ontwikkeltools, spelletjes, fotobewerking, internet, muziek en ga zo maar door. Op de website van Portable Apps kun je de volledige lijst nalezen. Er komen ook regelmatig veel nieuwe programma’s bij. Wat ik zelf erg handig vindt, is bijvoorbeeld een virusscanner en KeePass voor al mijn wachtwoorden. De apps kunnen ook automatisch bijgewerkt worden en zo ben je altijd helemaal up-to-date.

Op een USB-stick of in de Cloud?

Misschien vind je een USB-stick wel niet zo handig voor je programma’s of heb je er geen. Geen nood, want je kunt de portable apps ook gewoon in je Dropbox of Google Drive installeren. Zo heb je alle programma’s in de cloud staan en kun je ze gebruiken als je toegang hebt tot je cloudopslag. Handig, toch?

Zelf aan de slag met Portable Apps

Mocht je interesse gewekt zijn dan heb ik hier een aantal stappen van de installatie voor je opgesomd. Het is redelijk eenvoudig. Mocht je er nou niet uitkomen, laat dan gerust een reactie achter onder deze blogpost.

Installeer het hoofdprogramma

Om aan de slag te kunnen met de app is het noodzakelijk om eerst het hoofdprogramma van Portable Apps te downloaden. Hierna kun je de installatie starten. De download is te vinden op de website van Portable Apps.

Bevestig de start van de installatie, accepteer de licentieovereenkomst en kies in het keuze menu voor een New Install.

Portable Apps 01

Wil je de app op een USB-stick hebben, selecteer dan Portable als installatie locatie. Kies vervolgens de driveletter van je USB-stick en klik op Install om de installatie te starten.

Portable Apps 02

En nu komt het leukste deel, namelijk het kiezen van de apps die je wilt hebben. Kies uit de gehele lijst alles wat je wilt (en kwijt kunt op je USB-stick) en ga verder met de installatie. Tijdens het installeren krijg je soms een pop-up om de licentieovereenkomst van een applicatie te bevestigen, let hier dus even goed op. Is de installatie klaar, dan krijg je keurig een extra Start Menu te zien met alle apps. Wanneer je de USB-stick nu in een andere computer stopt dan heb je al deze apps direct tot je beschikking.

Portable Apps 03

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button