Smart-home

Met Alldock hoef je nooit meer te zoeken naar je oplader

Het opladen van je mobiele devices is anno nu een dagelijks terugkerend fenomeen. Of het nu je smartphone is, een smartwatch of je tablet, door de gemiddelde accuduur ben je iedere keer wel bezig met het opladen. Maar vind jij het ook altijd zo rommelig op je bureau en zoek je je rot naar dat ene kabeltje? Misschien is de Alldock dan wel wat voor jou. 

De Alldock is geen technologisch hoogstandje en hij neemt het probleem van het constant moeten opladen niet weg. Ook kan hij er niet voor zorgen dat je er niet meer over na hoeft te denken. Ehhr oké, maar wat heb ik er dan aan, zal je denken? Goede vraag! Wat je wel aan de Alldock hebt is eigenlijk met een tweetal woorden te omschrijven. Dit zijn namelijk orde en eenvoud. De Alldock is een centrale plek om al je mobiele devices te kunnen laden zonder dat ze allemaal over je bureau of tafel rondslingeren. Daarnaast kun je hem voorzien van alle benodigde kabels. Hiermee is je zoektocht naar de juiste kabel verleden tijd.

Alldock tech365nl_008

De Alldock ziet er niet uit als een geeky apparaat. Sterker nog, je kunt hem in prachtig hout bestellen zodat hij perfect bij je interieur past. Dit is ook een van de uitgangspunten van het product. Het moet stijlvol en functioneel zijn net als een meubelstuk. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de sleuven in het ontwerp. Dit ziet er niet alleen mooi en strak uit maar zorgt er ook voor dat je mobiele apparaten kunnen blijven staan in de Alldock. Je kunt je tablet zo neerzetten dat je het scherm gewoon kunt zien terwijl hij oplaadt. Je zet hem gewoon even in de Alldock.

Alldock tech365nl_007

Onder de sleuven kun je een aantal verschillende connectoren plaatsen. Dit is eigenlijk een soort van grote USB-hub die voorzien is van connectoren die flink vermogen kunnen leveren. Dit maakt het opladen van devices via de Alldock sneller dan je normaal gewend bent. Iedere poort heeft namelijk 2,4A ter beschikking. Je kunt de laadkabels aansluiten op de verdeler en los door de sleuven voeren. Dit werkt prima wanneer je een apparaat wilt opladen zoals een iPod of Apple Watch.

Alldock tech365nl_006

Voor apparaten die je de sleuven kunt zetten kun je een speciaal voetje in de uitsparing bevestigen waarmee de connector van de laadkabel rechtop blijft staan. Doe je dit met je Apple Lightning-kabel, dan kun je een iPhone of iPad gewoon rechtop in de sleuf zetten en wordt hij direct opgeladen. Voor de eerdergenoemde Apple Watch is er ook een speciale uitbreiding beschikbaar waarin de oplader wordt bevestigd en waar je de Watch omheen kunt plaatsen.

Alldock tech365nl_005

Verschillende interieurs vragen om verschillende uitvoeringen van de Alldock. Je wilt niet altijd een zwart apparaat op je bureau puur omdat het de enige kleur is die beschikbaar is. Om die reden kun je de Alldock in veel verschillende kleuren en materialen krijgen. Zo kun je kiezen uit kunststof wit of zwart maar zijn er ook houten varianten van bamboe, walnoot of combinaties van deze materialen. Je kunt het product prima afstemmen op jouw interieur. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit een normale of extra brede uitvoering.

Alldock tech365nl_004

Zelf aan de slag met de Alldock

Voor deze review kreeg ik een kunststof zwarte uitvoering van de Alldock. Het product voelt kwalitatief aan en is zeker niet van goedkoop dun materiaal. Het is solide en netjes afgewerkt. Persoonlijk vind ik de zwarte uitvoering wat saai, maar dit doet verder geen afbreuk aan het product. Om het principe te testen besloot ik mijn iPad en iPhone te gebruiken om op te laden in de Alldock. De iPad verwachtte ik weinig bijzonderheden mee en dit bleek in de praktijk ook te kloppen. De connector van de laadkabel bleef keurig op zijn plek zitten en de iPad klikte er zonder moeite in. Mijn iPhone is voorzien van een beschermde case van Thule en dit maakt het wat groter en dikker dan normaal.

Alldock tech365nl_003

Het voordeel van de manier waarop de connectoren zijn bevestigd in de Alldock is dat je ze eenvoudig kunt herschikken. Je klikt de connector uit de uitsparing en zet hem eenvoudig ergens anders. Je kunt desgewenst ook nog extra blokjes bijkopen.

Alldock tech365nl_002

Door de hoge stroomsterkte van de Alldock is hij in staat om meer vermogen te leveren per poort. Dit merk je heel goed bij het opladen van bijvoorbeeld een iPad. Het gaat lekker snel! De standaarduitvoering beschikt over 4 USB-aansluitingen en dit zou voor mij prima werken. Mijn dagelijkse devices zijn een iPad, iPhone en Windows Phone, dus dat past prima.

Alldock tech365nl_001

Design: prima, techniek: prima, dan rest mij alleen nog het stukje prijs. Je moet er namelijk wel een paar centen voor neertellen. De standaard uitvoering in zwart en wit kost 89 euro. Ga je voor de bamboe of walnoot uitvoering dan mag je maar liefst 139 en 169 euro meenemen. Dat is niet misselijk voor een oplader voor je smartphone of tablet. Er zijn ook nog XL-uitvoeringen en dan moet je denken aan 199 euro voor een zwart of witte en tot 199 euro voor de houten versie. Ik vind het zelf te veel geld voor een zwarte of witte Alldock. De uitvoering in walnotenhout is misschien dan wel de duurste, maar ergens vind ik die meer zijn geld waard. Het blijft een persoonlijke keuze natuurlijk.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Alldock USB-laadstations per direct verkrijgen bij onder andere Coolblue. De adviesprijzen voor de verschillende uitvoeringen zijn als volgt:

  • Alldock medium zwart en wit: €89.
  • Alldock medium Bamboe: €139.
  • Alldock medium Walnoot: €169.
  • Alldock large zwart en wit: €119.
  • Alldock large Bamboe: €169.
  • Alldock large Walnoot: €199.
  • Apple horlogehouder Bamboe: €35,50 (zonder laadkabel).
  • Apple horlogehouder Walnoot: €39,50.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Hoi Ilonka, of het met alle covers gaat durf ik je niet te zeggen. Wel kon ik mijn eigen iPhone voorzien van hardcase prima er prima in kwijt. Zolang hij niet extreem dik is gaat het wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button