tech365
alien_skin_exposure

Alien Skin kondigt Exposure 6 aan

Het Amerikaanse bedrijf Alien Skin heeft aangekondigd dat er een nieuwe versie van haar product Exposure aan zit te komen. Dit handige en ook gave stukje software biedt je allerlei effecten en filters voor het bewerken van je foto’s.

Persoonlijk ben ik helemaal weg van Exposure door de vele verschillende effecten die de software je biedt. Natuurlijk kun je veel van dit soort bewerkingen ook doen in Photoshop of Gimp, maar hier zit vaak een enorm stuk handmatig werk bij. De filters en effecten die in Exposure 5 (de huidige versie) aanwezig zijn verschillen van een warme gloed en zwart-wit tot zelfs verschillende film soorten (Fujifilm, Kodak) of papier. Hiermee kun je eenvoudig een subtiel effect toevoegen aan je foto of helemaal over the top gaan met sommige van de heftige “ontwikkelfouten”.

Copy-of-_FKP8896-by-Felix-Kunze-by-Felix-Kunze-1024x732 exposure 6
(c)Felix-Kunze

In de nieuwe versie van het Exposure (versie 6) kunnen we een aantal dingen verwachten. Zo beloofd Alien Skin ons allereerst een verbeterde snelheid van het softwarepakket. Persoonlijk kan ik niet zeggen dat Exposure 5 nu zo langzaam is, maar het lijkt er op dat ze toch nog het één en ander hebben geoptimaliseerd.  Een andere geweldige aanpassing is dat nu ook Bokeh 2, een applicatie voor creatieve bewerking op het gebied van lens simulaties, standaard opgenomen is in Exposure 6. Naast de snelheid is ook de gebruikersinterface verbeterd en voorzien van een nieuwe gestroomlijnde navigatie en de mogelijkheid voor directe previews op volledige grootte.

Door de samenwerking met bekende fotograaf Parker J Pfister en Jeff Ascough heeft Alien Skin de nieuwe versie van Exposure bruikbaar gemaakt voor zowel de professionele fotograaf als voor de fanatieke hobbyist. Daarnaast zijn er nog enkele bijzondere vintage randen en film frames toegevoegd aan de software.

Helaas kunnen we nog niet aan de slag met de nieuwe versie, want deze staat gepland voor juni dit jaar. Klanten die echter nu nog  Expose 5 kopen, zullen gratis kunnen upgraden naar versie 6.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen