tech365
Adobe Flash Kwetsbaarheid CVE-2014-0497

Adobe waarschuwt voor kwetsbaarheid in Flash Player (CVE-2014-0497)

Adobe adviseert gebruikers om direct hun Flash Players te voorzien van een update. Het bedrijf bracht een officieel bericht naar buiten dat enkele kwetsbaarheden in de Flash Player beschrijft en stelt een patch beschikbaar om direct maatregelen te kunnen treffen.

De gevonden kwetsbaarheden in de Flash Player maken het voor kwaadwillende mogelijk om computersystemen op afstand over te nemen. Alexander Polyakov en Anton Ivanov, beide onderzoekers bij TrendMicro Labs, ontdekte dat het lek op grote schaal wordt gebruikt voor geavanceerde cyber spionage.

De kwetsbaarheid (CVE-2014-0497) is als volgt beschreven: “allows an attacker to remotely take control of the targeted system hosting Flash. “These updates address a critical vulnerability that could potentially allow an attacker to remotely take control of the affected system“.

 Gebruikers van Adobe’s Flash Player versie 12.0.0.43 en eerder, zowel op Mac OS X en Microsoft Windows, worden geadviseerd de patch zo snel mogelijk te installeren. Linux gebruikers met versie 11.2.202.335 en eerdere versie zijn ook kwetsbaar voor het lek en worden ook geadviseerd de patch te installeren.
Adobe Flash Kwetsbaarheid  CVE-2014-0497

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen