Computers en tablets

De Acer Switch 10 transformeert eenvoudig van tablet naar laptop

De 2-in-1 apparaten doen goede zaken. De meeste merken hebben inmiddels dan ook zo’n handig hybride apparaatje in het assortiment en concurreren elkaar helemaal gek met allerlei handige features. Ook Acer heeft een aantal van dit soort 2-in-1 apparaten waaronder de Switch 10, 11 en 12. Wij mochten de Switch 10 even een tijdje gebruiken om een indruk te krijgen van wat je hier nu eigenlijk allemaal mee kunt.

ACER_Switch10_tech365nl_005

De Acer Switch 10 is van nature een 10-inch Windows 8 tablet. Een handige formaat om lekker op de bank erbij te pakken om wat te surfen, of even je Facebook vriendjes te voorzien van een hoop zinloze content. Eigenlijk is hier weinig bijzonders aan en is het een normale tablet. Hij doet wat hij moet doen en doet dit gewoon goed.

Toch zijn er vaak van die situaties waarin een tablet toch niet heel erg handig is. Ik vind het schrijven van een blogpost bijvoorbeeld een verschrikking op een tablet. Naast de zere vingers van het constant tikken op het scherm mis ik ook vaak even de snelheid en handigheid van een muis of trackpad. In dit soort gevallen heb je echter ook aan de Switch 10 een handige kompaan. Door het meegeleverde toetsenbord aan het tablet te klikken maak je er eenvoudig en snel een 10-inch mini laptop van.

ACER_Switch10_tech365nl_001

Je kunt de Switch 10 in een viertal soorten standen gebruiken. Koppel hem los van het toetsenbord en je hebt een tablet, aangesloten op het toetsenbord is het een laptop, draai het scherm om mensen mee te laten kijken of kantel het scherm voor bijvoorbeeld een filmpje te kijken. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1200 en is voorzien van de zogenaamde LumiFlex technologie die zorgt voor heldere kleuren en een scherpe weergave.

Het binnenwerk van de Switch 10 bestaat uit een Intel Atom quad-core 1,33GHz processor, 2 GB RAM en 32 of 64GB flash geheugen. Aan de buitenzijde van het apparaat bevinden zich een microSD-kaartlezer, een micro USB-poort, mini HDMI, een 3,5mm koptelefoonaansluiting en een aansluiting voor de oplader.

ACER_Switch10_tech365nl_007

 

Wat zit er in de doos?

  • Acer Switch 10 tablet.
  • Toetsenbord cover met magneetsluiting
  • Oplader.
  • Snelstart gids.

Wat vonden we de Acer Switch 10

Als je op zoek bent naar een tablet maar eigenlijk voor af en toe ook een laptop, dan is de 2-in-1 oplossing van Acer misschien wel het product voor jou. Als tablet werkt hij prima en tijdens het gebruik heb ik eigenlijk geen problemen ondervonden. Soms is het even onhandig werken als je een iPad gewend bent, maar dit is dan te wijten aan Windows 8.1 en niet aan de Switch.

ACER_Switch10_tech365nl_003

Wanner je het toetsenbord aansluit dan merk je al heel snel dat er een krachtige magneetsluiting is gebruik. Dit maakt het erg eenvoudig om het toetsenbord te bevestigen en los te maken. Een nadeel vond ik wel dat het toetsenbord vele malen lichter is ten opzichte van de tablet. Dit zorgt ervoor dat als je Switch een tikje geeft aan de bovenkant tegen het scherm, hij snel de neiging heeft om naar achteren te kantelen. Ik gebruik een laptop graag op schoot en met de Switch moet je goed opletten dat je niet een beetje naar voren leunt zonder het scherm tegen te houden. Het toetsenbord is daarentegen wel prettig in het gebruik en bescherm ook de tablet goed als je hem dichtklapt.

De accuduur is wat je noemt een gevalletje “jammer”. Je kunt hier echt niet de hele dag op werken en moet als snel teruggrijpen naar je oplader. Dit had ik toch liever wat beter gezien. Het opladen van de Switch is ook niet heel erg handig gedaan, want de laadkabel heeft maar weinig nodig om eruit te springen. Dit is bijvoorbeeld bij de Surface 3 van Microsoft erg mooi opgelost met een magnetische koppeling.

ACER_Switch10_tech365nl_008

Het is dan misschien maar een klein laptopje, toch heb je wel de beschikking over verschillende aansluitingen voor zaken als externe opslag, geheugenkaartjes en een mini HDMI poort. Dit maakt het apparaat veelzijdig. Ook het verschillende standen zijn erg prettig en goed toepasbaar in de praktijk. Ik was zelf erg blij met de normale USB-poort die je nog extra in het toetsenbord krijgt. Hiermee is het onnodig om aparte kabels te moeten zoeken voor het aansluiten van een USB-stick of externe harddrive.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Switch 10 is al even verkrijgbaar en de prijs verschilt per uitvoering. De versie die wij voor deze review hebben gebruikt is de uitvoering met 64GB (SW5-011 serie). Deze uitvoering kost je €479 en is onder andere verkrijgbaar bij Alternate, Informatique, en CoolBlue.

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button