Hardware

Acer upgrade V17 Nitro met Intel RealSense 3D-camera, Aspire R13 en S7 met Broadwell-processor

Acer maakte eerder al bekend dat het bedrijf met een 15,6-inch Chromebook op de markt komt. Hier stopt het echter niet voor de computerproducent, want tijdens de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas onthult het bedrijf ook haar vernieuwde V17 Nitro laptop. Deze high-end laptop is voorzien van een Intel RealSense 3D camera die het mogelijk maakt om de laptop te bedienen met handgebaren. Ook de Aspire R13 en S7 krijgen een upgrade onder de motorkap.

V17 Nitro laptop

De toevoeging van de Intel RealSense camera is eigenlijk de grootste wijziging op de V17 Nitro laptop. De camera “kijkt” in de diepte en is hiermee in staat om handgebaren te begrijpen voor de bediening van de laptop of het maken van een 3D-scan van je gezicht. De camera maakt hiervoor gebruik van een infraroodcamera en een infrarood-laserprojector.

De rest van de configuratie is niet erg verandert. Je krijgt een Intel 2,5GHz quad-core i7-processor, een GeForce GTX860M videokaart en een hybride opslagoplossing van een SSD (128GB of 256GB) en een reguliere harddrive van 1 TB.

Acer Aspire V17 Nitro

Aspire R13 en Aspire S7

Acer maakt gretig gebruik van de nieuwe energiezuinige 5generatie Intel Core processoren (Broadwell). Niet alleen de eerder aangekondigde Chromebook 15 krijgt deze processor, maar ook de Aspire R13-convertible en de Aspire S7-ultrabook. De voornaaste reden voor de upgrade is de verbeterde accuduur van de modellen. Acer beloofd dan ook dat je zonder problemen 10 uur kunt doen met een volle accu en een resolutie van 1080p. De nieuwe modellen krijgen ook de beschikking over wireless ac-technologie, tot 8GB ram en supersnelle 1TB opslagruimte door middel van een raid0 configuratie.

Acer Aspire R13

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is er nog geen prijs genoemd voor alle types die Acer heeft aangekondigd. Naar verwachting kunnen we de drie nieuwe upgrades eind van deze maand al verwachten.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button