Mobile

5 handige tips om de accuduur van je iPhone te verbeteren

Ik ben dol op mijn iPhone. Inmiddels ben ik met mijn derde exemplaar bezig en ben nog niet van plan over te stappen. De accuduur van de toestellen, tja…dat is niet echt het sterkste punt van Apple als je het mij vraagt. Maar met deze 5 handige tips kun je toch het maximale uit je iPhone halen en langer met je accu doen. Ken jij ze al?

Er zijn veel instellingen binnen iOS die je kunt optimaliseren voor een langere accuduur. Met ieder nieuw model geeft Apple aan dat je langer kunt doen met je accu zonder op te laden, maar als ik kijk naar het verschil tussen bijvoorbeeld de iPhone 6 en iPhone 6s dan merk ik weinig verschil. Met deze handige instellingen kun je er wel voor zorgen dat het “leed” wat meer draagbaar wordt.

1. Energiebesparingsstand

Als je accucapaciteit van je iPhone onder de 20% zakt dan krijg je een pop-up met de vraag of je de energiebesparingsstand wilt inschakelen. Door deze optie te activeren wordt het op de achtergrond verversen van apps, het ophalen van je e-mail en andere acties veel minder vaak gedaan. Dit heeft invloed op de manier waarop je gewend bent dat je iPhone reageert. Het zorgt er wel voor dat je flink langer door kunt met de resterende accucapaciteit.

iPhone iOS energiebesparing tech365

Je kunt deze stand ook handmatig inschakelen als je verwacht het maximale uit je accu nodig te hebben. Dit je kun doen door te gaan naar: Instellingen -> Batterij en vervolgens de optie Energiebesparingsstand in te schakelen.

2. Sluit je apps niet af

Huh? Niet afsluiten als je er klaar mee bent? Nee, dat heeft voor het besparen van energie geen enkel nut. Wanneer je de app weer opnieuw opent dan verbruik hij namelijk meer dan wanneer hij inactief op de achtergrond nog gestart is. Het scheelt wel voor je hoeveelheid beschikbaar RAM-geheugen. Ergens klinkt het ook wel logisch. Je kunt overigens zelf bepalen of een app op de achtergrond überhaupt mag verversen.

iPhone iOS multitasking tech365

3. Beperk het gedrag van apps op de achtergrond

Als je een echte multitasker bent dan heb je over het algemeen wel aardig wat apps geopend. Niets mis mee hoor, want hier is je smartphone simpelweg voor. Maar al die apps slurpen wel aan je accu als je ze geopend hebt. Soms zelfs flink wat meer dan je in eerste instantie zou denken.

iPhone iOS Ververs op achtergrond tech365

Gelukkig kun je in iOS zelf bepalen of apps op de achtergrond mogen verversen. Bij bijvoorbeeld Google Maps kan het handig zijn voor wanneer je de navigatiemogelijkheden gebruikt. Maar apps als Facebook en Instagram zijn al een stuk minder interessant om op de achtergrond bij te werken. Door alleen noodzakelijke apps te voorzien van de mogelijkheid voor het bijwerken op de achtergrond bespaar je eenvoudig flink wat accucapaciteit. Je kunt de instellingen aanpassen via Instellingen -> Algemeen -> Ververs op achtergrond.

4. Notificaties

Je hebt een nieuw bericht, nieuw appje, nieuwe Like of misschien wel een Snapchat bericht. Iedere notificatie activeert het scherm voor 5-10 seconden en toont de notificatie. Misschien heb je er zelfs nog wel een geluidje of trilsignaal bij. Maar wil je echt overal van op de hoogte zijn? Door goed te kijken naar de notificaties die je krijgt en of ze eigenlijk wel zinvol voor je zijn kun je gemakkelijk extra tijd winnen uit je accu. Je kunt zelf bepalen op welke manier een app een notificatie mag geven vanuit het de berichtgeving opties. Ga naar Instellingen -> Berichtgeving en kies vervolgens de app die je wilt aanpassen.

iPhone iOS berichtgeving tech365

5. Bye Siri!

Helemaal leuk om een virtuele assistent ter beschikking te hebben op je iPhone, maar om heel eerlijk te zijn gebruik ik Siri nooit. Ergens vind ik het nog steeds onhandig om tegen mij iPhone te praten wanneer ik ook gewoon stil de gewenste handelingen kan verrichten. Maar als je de “Hey Siri” functie wilt gebruiken, dan loopt er ook een stukje software op de achtergrond mee. Gebruik je Siri niet, dan kun je hem het beste uitschakelen. Waar je dat doet? Ga naar Instellingen -> Siri en schakel de optie Sta ‘Hé, Siri’ toe. Deze bespaar tip werkt overigens alleen maar bij de iPhone 6S en hoger. De oudere modellen moeten altijd op een stopcontact aangesloten zijn om de functie te gebruiken.

iPhone iOS Hey Siri tech365

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button