Mobile

Deze 5 handige opties krijgt je Samsung Galaxy S7 na de Nougat update

Wanneer je geregistreerd bent als gebruiker van het Galaxy bèta programma, dan kan het zomaar zijn dat je Samsung Galaxy S7 de nieuwe Nougat 7.0 update krijgt. Een selecte groep met gebruikers kan gebruik maken van de update. De rest moet nog even geduld hebben voordat zij hun Android versie kunnen updaten. Naar verwachting komt de nieuwe versie eind dit jaar of begin volgend jaar beschikbaar.

Samsung geeft nog geen officieel antwoord op de vraag wanneer de Nougat update voor iedereen beschikbaar is. Het bèta programma loopt nog tot half december. Dit maakt een releasedatum in het begin van het nieuwe jaar dus niet geheel ondenkbaar. Tot blijft het nog even afwachten tot wanneer Samsung de update daadwerkelijk vrijgeeft. Logisch dat je nieuwsgierig bent naar de nieuwe Android versie want het brengt weer allerlei verbeteringen naar je handige S7 Edge of normale S7. Om je alvast een voorproefje te geven heb ik een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Meer notificaties op Always-on display

Het Always-on display op de S7 verandert na de update een klein beetje. Niet schrikken, want er komt iets handigs bij, namelijk app notificaties. Wanneer je een notificatie ontvangt en het toestel op dat moment het vergrendelingsscherm laat zien, dan verschijnt het icoon van de betreffende app onder de klok. Zo zie je in een opslag of er nog WhatsApp berichtjes, vriendschapsverzoeken of andere notificaties voor je klaar staan.

Wil je het scherm liever nog wat verder naar je smaak aanpassen dan heb je straks ook de mogelijkheid om een eigen foto in te stellen als achtergrond voor het Always-on display. Ook zijn er een aantal nieuwe stijlen beschikbaar.

2. Een nieuw jasje

Bij een nieuwe versie van Android hoort natuurlijk een nieuw uiterlijk. Met de Nougat update introduceert Google het zogenaamde ‘Grace UX’. Dit uiterlijk is wat meer voorzien van lichtere kleuren en zorgt er ook voor dat er veel minder processorcapaciteit benodigd is om de verschillende schermen weer te geven. Het is dus niet alleen voor de looks, maar ook goed voor de prestaties. Dit heeft natuurlijk ook weer invloed op het energieverbruik.

3. Prestatiestand optie

Bij het gebruik van je toestel heb je niet voor iedere app dezelfde eigenschappen nodig. Denk hierbij aan de processorkracht en de resolutie van het scherm bijvoorbeeld. Door middel van de nieuwe optie Prestatiestand kun je bepaalde profielen kiezen waarmee je de prestaties kunt tunen. Je kunt kiezen uit Normaal, Game, Amusement en Hoge prestaties. Een van de aanpassingen die na de update direct actief is, is de standaard resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit zie je met het blote oog eigenlijk niet, maar scheelt wel in het energieverbruik.

4. Blauw licht filter

Waar de iPhone Nightshift heeft, heeft Android Nougat het blauw licht filter. Ideaal als jij zo iemand bent die ’s nachts in bed nog heftig aan het appen is. Door het filter in te schakelen wordt de hoeveelheid blauw licht een eind teruggebracht waardoor het rustiger is voor je ogen. Ook zorgt het blauwe licht ervoor dat je hersenen actief blijven.

5. Efficiëntere omgang met je accu

Stroomverbruik is altijd een uitdaging met smartphones. Na de update zijn er een aantal functies die zich puur richten op het verlagen van je energieverbruik, zodat je langer met je accu kunt doen. Het aanpassen van de resolutie van het home scherm is er hier een van. Door een iets lagere resolutie te gebruiken is er minder processorkracht nodig om alles weer te geven. Ook krijg je in deze versie een verbeterde versie van Doze. In Android 6.0 werkte dit alleen als je toestel stil lag, maar in Android 7.0 straks ook als je in beweging bent. Doze bepaald op dat moment wat de apps wel en niet kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld internettoegang.

Dit bericht is geschreven in samenwerking met T-Mobile

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button