Funny stuff

5 grappige Easter Eggs in Google Search

Pasen en grappige Easter Eggs zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. En je boft, het is natuurlijk vandaag 1e Paasdag. Om de dag een beetje luchtig te starten heb ik 5 grappige Easter Eggs in Google Search voor je op een rijtje gezet. Ideaal als je even  moeten uitbuiken na alle eitjes, chocolade paashazen en andere meuk. 

1. Tic tac toe

Even een snel spelletje tic tac toe (drie op een rij) op de website van Google. Ja, het kan! Het enige wat je hoeft te doen is ’tic tac toe’ te zoeken in Google Search. Mocht je erg makkelijk kunnen winnen van de Google bot, dan is er een moeilijkheidsgraad “impossible” die je geheid uren bezig gaat houden.

Google Easter Eggs - TicTacToe

2. Patience

Tic tac toe is leuk, maar wat nu als je zin hebt om lekker een potje te patience? Als je Windows 95 op je pc hebt is dit niet zo’n probleem (zijn die mensen er nog?) maar vanuit Google Search kan het ook gewoon. Het enige dat je hoeft te doen is te zoeken op ‘solitaire’ en voilà.

Google Easter Eggs - Solitaite

3. Google in 1998

Zoek je op ‘Google in 1998’ dan krijg je: Google zoals het eruit zag in 1998. Verassend he? Ik vind het altijd leuk om te zien hoe websites evolueren over de tijd en wat jaren geleden normaal was en nu eigenlijk zwaar achterhaalt. Vroeger was alles beter, maar de looks van de zoekmachine toch echt niet hoor. Je kunt terug in het verleden door middel van deze link naar de zoekmachine.

Google Easter Eggs - google in 1998

4. Atari breakout

Breakout is een van de oudste games die ik ken. Misschien dat je het niet direct kunt plaatsen maar het is dat spel waar je met zo’n balkje een balletje moet laten stuiteren om zo de gekleurde blokken te laten verdwijnen. Geen hoogstaande graphics maar wel enorm verslavend. Het spel verschijnt wanneer je in Google zoek op afbeeldingen met de zoekzin ‘Atari breakout’.

Google Easter Eggs - Atari breakout

5. Pacman

Ik denk niet dat hier nog veel tekst en uitleg bij moet. Google is gek op Pacman en dat zien we regelmatig terug in de vorm van grappige Easter Eggs. Zojuist heb ik zelf ook nog even een rondje gespeeld en tja….het blijft gewoon super vermakelijk.

Google Easter Eggs - pacman

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button