Social media

40% van de Top 1000 populairste video’s op Instagram zijn van merken

Goed nieuws voor de plannen van Instagram om advertenties mogelijk te maken op het platform, want het blijkt dat 40% van de populairste video’s in een maand afkomstig zijn van een merk.

Een analyse van de meest gedeelde video’s tussen 9 september en 9 oktober op Instagram laat zien dat 40% van de video’s is geproduceerd door merken. Het bedrijf Unruly, dat zich bezig houd met het bijhouden van virale video’s, analyseerde de 1000 populairste videos. Uit de analyse komt naar voren dat MTV het meest gedeelde merk is op Instagram met niet minder dan 84 video’s in de top 1000. In totaal werden de video’s van MTV meer dan 130.000 keer gedeeld. Op de tweede pats in de top drie vinden we het merk NBA (Amerikaanse Basketball associatie) en Peanuts (cartoons).

Het platform van Instagram leent zich heel goed voor marketing. Met meer dan 150 miljoen gebruikers, Facebook integratie en geen verplichting om een apart account aan te maken (zoals op concurrent Vine wel vereist is) kunnen merken een grote groep gebruikers bereiken. Ook gezien het feit dat foto’s en illustraties meer betrokkenheid creëren op Facebook kan er goed worden geprofiteerd van de content op Instagram via de directe integratie.

De gehele top 10 van de merken in de analyse is als volgt opgebouwd.

1. MTV
2. NBA
3. Peanuts
4. GoPro
5. Miami Heat
6. Wendy’s
7. Topshop
8. Starbucks
9. ABC
10. HBO (Girls)

Instagram video merken

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button