Reizen

4 onmisbare apps tijdens een trip naar New York

Inmiddels heb ik New York een aantal maal bezocht en er staat hoogstwaarschijnlijk binnenkort weer een bezoek op de agenda. Ditmaal voor mijn werk. Maar als ik er dan toch ben dan plak ik er even een paar dagen sightseeing aan vast. Het is simpelweg een geweldige stad. Uiteraard neem ik mijn smartphone mee om gave foto’s te maken. Ook deze 4 onmisbare apps mogen niet ontbreken.

Google Maps voor al je routes

“Ja, die had ik zelf ook al kunnen verzinnen voor de routes”. De kans is groot dat je de Google Maps app zelf al had verzonnen. Maar deze app is naast je navigator ook erg handig voor het openbaar vervoer in New York.

Als je van punt A naar punt B wil dan is vaak de metro in New York de meest snelle optie. De Google Maps app heeft alle metrolijnen en stations standaard aan boord en is dus heel makkelijk om te gebruiken als je ergens heen wilt. New York is een grote stad en het scheelt je veel tijd als je slim met het openbaar vervoer reist. Vaak heb je maar een paar dagen om de stad te zien en sommige bezienswaardigheden liggen een eind uit elkaar. Ideaal als je een hulpje op zak hebt die je hiermee helpt. Gebruikers van Apple iOS moeten de app nog even installeren, Android-gebruikers hebben hem standaard al op hun smartphone staan.

Google Maps New York

New York Pass app

Er zijn erg veel bezienswaardigheden in New York. Bij sommige, zoals het Empire State building, staat vaak een flinke rij voor de ticketbalie. Naast het feit dat je bezienswaardigheden vaak prijzig zijn, duurt het ook nog lang voordat je aan de beurt bent als het druk is. Met een New York pass kun je hier verandering in brengen. Zelf kocht ik de kaart voor drie dagen. Hiermee heb je direct toegang tot zo goed als alle bezienswaardigheden met voorrang. Ook de prijzen van een ticket voor toegang zijn vaak lager dan aan de balie.

Er is een speciale app van de New York pass waarmee je door middel van een Qr-code op je smartphone direct een ticket kan krijgen op vertoon. Daarnaast plan je alle bezienswaardigheden tijdens je stedentrip New York direct vanuit de app. Onmisbaar dus! De app is gratis maar je moet uiteraard wel de New York pass online kopen.

TKTS (Tickets)

Heb je altijd al een show willen bezoeken op Broadway? Als je toch in die geweldige stad bent, dan kun je eindelijk dit item van je Bucketlist schrappen en er een bezoeken. De TKTS-app (je spreekt het uit als ‘tickets’) geeft je inzicht in welke shows er zijn, of er nog kaarten beschikbaar zijn, en heeft vaak hele goede aanbiedingen voor op de dag zelf. Wil je echt een koopje? Koop dan de tickets last minute via de app en bespaar flink wat dollars. Je moet wel geluk hebben dat er nog plaats is als je wilt gaan boeken. Een Broadway musical is toch wel echt een must voor tijdens je stedentrip in New York.

Central Park app

Een park met een eigen app? Ja, Central Park heeft zoveel verschillende bijzondere plekken dat het een eigen app heeft. En het is echt handig om deze app bij je te hebben tijdens je bezoek aan het park. Het is meer dan alleen gras en bomen. Central Park is bijna 3,5 km2 groot en bevat ontzettend veel bezienswaardigheden. Wat dacht je van de gedenkplaats “Strawberry Fields” die opgedragen is aan John Lennon, of de Bow Bridge en The Mall. De Central Park app heeft alle bezienswaardigheden verzamelt zodat je niets hoeft te missen tijdens je wandeling door het park. Zo kun je ook thuis alvast het een en ander plannen.

Strawberry Fields New York

Veel handige apps

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere handige apps die je kunnen helpen tijdens je bezoek aan New York. Dit waren voor mij 4 onmisbare apps voor twee keer dat ik er ben geweest. En met een nieuwe trip in het vooruitzicht ga ik ze zeker weer installeren. Heb jij een goede app die je gebruikt tijdens je stedentrip in New York? Laat het dan gerust weten in de reactie. Voor nu is het alleen nog maar een kwestie van een datum kiezen en je stedentrip naar New York boeken.

Deze sponsored blogpost is geschreven in samenwerking met Stedentrips.nl

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Één reactie

  1. Eric’s New York app (https://www.newyork.nl/erics-new-york-app/) is wellicht ook leuk om aan het lijstje toe te voegen! Wat ik er vooral leuk aan deze app vind zijn de wandelingen. Hiermee loop je zelf op je gemak door alle buurten zoals Greenwich, SoHo, Chinatown & Little Italy en kun je ondertussen genieten van lokale lekkernijen en specialiteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button