Algemeen

4 cloud computing platformen die je moet kennen

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een cloud computing platform. Met een cloud computing platform slaan bedrijven al hun data op en voeren de applicaties uit in een extern datacenter in plaats van op lokale servers. Dit heeft verschillende voordelen, dus het is goed om je als bedrijf in te lezen in verschillende cloud computing platformen. Daarom laten wij je in dit artikel 4 cloud computing platformen zien die je moet kennen.

Wat zijn de voordelen van cloud computing platformen?

Voordat we ingaan op de verschillende cloud computing platformen die je zou moeten kennen, bespreken we eerst kort de voordelen van een cloud computing platform. Cloud computing platformen bieden namelijk talloze voordelen voor bedrijven en organisaties, groot en klein. Bedrijven breiden gemakkelijk hun IT-infrastructuur uit of krimpen het gemakkelijk in op basis van hun behoeften. Daarnaast zorgen deze platformen voor kostenbesparing en biedt het de mogelijkheid om overal en altijd aanwezig te zijn, wat de productiviteit en flexibiliteit bevordert. Ook zorgt het voor een goede beveiliging en gegevensbescherming. Hieronder vind je 4 cloud computing platformen die je moet kennen.

1.    Microsoft Azure

Een van de meest populaire cloud computing platformen is Microsoft Azure. Waarom het zo populair is? Het biedt veel verschillende diensten, waaronder een service (IaaS), platform als een service (PaaS) en software als een service (SaaS). Bedrijven bouwen en ontwikkelen op een simpele manier en profiteren van de ondersteuning van Microsoft, zoals ook het gebruik van Power Apps. Daarnaast is Azure ook schaalbaar, wat een groot voordeel is.

2.    Google Cloud platform

Google Cloud platform biedt verschillende tools en infrastructuur om taken zoals dataopslag- en verwerking te beheren. Het platform is sterk in machine learning en analytics. Google Cloud platform is een flexibel abonnementsmodel, waardoor je als bedrijf gemakkelijk kiest welke services je wil en hoeveel je daarvoor wil betalen.

3.    Amazon Web Services (AWS)

AWS is een ander populair cloud computing platform dat wordt gebruikt in Nederland. Het platform wordt aangeboden door Amazon en heeft verschillende cloud computing diensten. Denk aan opslag, gegevensanalyse, machine learning, beveiliging en app-ontwikkeling. AWS is vooral geschikt voor bedrijven die geavanceerde clouddiensten nodig hebben en gebruik willen maken van de nieuwste technologieën.

4.    IBM Cloud

IBM Cloud is een bekende cloud computing platform over de hele wereld. IBM-cloud bevat IaaS, PaaS en SaaS, met services zoals data-analyse en blockchain oplossingen. Het platform richt zich voornamelijk op grotere bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige diensten en de mogelijkheden willen hebben om op maat te werken. Daarnaast biedt IBM Cloud edge computing, wat betekent dat bedrijven hun data opslaan en verwerken op locaties die dichter bij de gebruikers staan.

Als je op zoek bent naar een goed cloud computing platform, is het zeker de moeite waard om één van deze te overwegen. Kies het platform dat bij jouw bedrijf en profiteer van de vele voordelen.

Dit bericht is een betaalde plaatsing voor InSpark

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button