Hardware

3D Printen succesvol ingezet voor maken van inktpatronen

Het printen van vuurwapens is al een tijdje “hot” als het gaat om 3D printen, maar ook op andere vlakken wordt er druk geëxperimenteerd met deze techniek. Wat dacht je van zelf je inktpatronen printen?

Onlangs werd er door een producent van inktpatronen en navul systemen succesvol een 3D print van een Kodak inkt cartridge gemaakt, welke vervolgens kon worden gevuld en gebruikt om te printen. Het is natuurlijk niet zo dat het alleen een kwestie is van het printen van een behuizing en vullen met inkt, want sommige merken maken gebruik van speciale chips of prints in hun patronen. Heb je dus straks zelf een 3D printer ter beschikking is het niet een kwestie van printen en klaar.

3D printen ingezet voor afdrukken inkt cartridge 002

Het feit dat InkFactory deze reproductie succesvol heeft kunnen maken biedt veel perspectieven voor leveranciers van allerlei producten. Met deze wetenschap op zak biedt het andere leverancier misschien net dat extra beetje bevestiging om ook te gaan experimenteren met het 3D printen van producten. Wanneer deze techniek zich verder ontwikkeld en in de toekomst ook goedkoper wordt zijn de mogelijkheden eindeloos. We vragen ons dan ook sterk af in hoeverre de maatschappij de impact van het 3D printen op het netvlies heeft. Eerder dit jaar verschenen er al video’s op Youtube waar te zien was hoe het eerste volledige 3D geprinte vuurwapen werd afgevuurd. Microsoft heeft zelfs voor deze objecten een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om gegevens te integreren in objecten die gemaakt zijn met behulp van een 3D printer. Als je er zo over nadenkt, wat kun je eigenlijk niet zelf creëren met deze techniek? Vanuit maatschappelijk oogpunt kun je ook de vraag stellen: “Hoe gaan we straks om met het feit dat mensen thuis of op het werk een vuur- of steekwapen kunnen printen?

3D printen ingezet voor afdrukken inkt cartridge

InkFactory heeft een video op Youtube geplaatst waarin te zien is hoe de inktpatronen worden geprint en gebruikt om een testafdruk te maken.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button