Films & TV

2Doc: Zero Days, op zoek naar de hackers die malware Stuxnet verspreidde

Ken je malware Stuxnet nog? Hackers verspreidde de malware met het doel om een Iraanse kerncentrale lam te leggen. Een stuk software zo precies en complex dat het onmogelijk gemaakt kan zijn door gewone cybercriminelen. Woensdag 23 augustus kun je op NPO2 de documentaire Zero Days zien. Documentaire maker Alex Gibney duikt in wereld van Stuxnet en komt met hele interessante informatie. Een must see!

Stuxnet was niet zomaar een stuk malware. Het was in staat om fysieke veranderingen in machines voor elkaar te krijgen. Dit is in een kerncentrale niet het meest fijne dat je je kunt bedenken. Toch gebeurde het wel. Verschillende centrifuges in een Iraanse kerncentrale sloegen op hol en werden daadwerkelijk vernield. Het gaat hier dus niet om kleine cybercriminelen of scriptkiddies te gaan. Er lijkt zelfs een spoort richting de Amerikaanse en Israëlische geheime diensten te leiden.

Ik zit in ieder geval voor de buis. Als jij ook nieuwsgierig bent hoe de wereld achter malware Stuxnet in elkaar steekt, kijk dan op woensdag 23 augustus om 22:40 naar 2Doc: Zero Days op NPO2.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button