World Wide Web

Zo surf je het web alsof het 30 jaar geleden is

Dit jaar vieren we de 30ste verjaardag van het World Wide Web. Maar hoe ging het er 30 jaar geleden eigenlijk aan toe als je het internet wilde gebruiken? Ehhrr, beetje wennen zeg maar!

Je kunt het je eigenlijk niet meer voorstellen maar 30 jaar geleden was het internet alles behalve ‘rich’. In 1989 had je geen afbeeldingen, geen opmaak, en last but not least was het allemaal nog in grijstinten. Vanuit het CERN was wetenschapper Tim Berners-Lee de grondlegger van het web. Hij ontwikkelde “WorldWideWeb” een echte applicatie die ervoor zorgde dat je hypertext documenten kon bekijken. Maar nu het toch een beetje een feestjaar is voor het CERN hebben de wetenschappers de WorldWideWeb-browser applicatie opnieuw uitgebracht. Je kunt dus weer terug in de tijd en ervaren hoe Berners-Lee zijn eerste documenten bekeek.

Het eerste dat je zal zien is dat er niets in kleur is, je geen adresbalk hebt en afbeeldingen nog toekomstmuziek was. Berners-Lee maakte gebruik van een NeXT computer en die hadden enkel de beschikking over grijstinten. Sterker nog, de eerste foto verscheen pas 3 jaar laten op het web. Het zal even wennen zijn, maar je moet het zeker even proberen. De speciale pagina waar je de WorldWideWeb-applicatie kunt gebruiken vind je op de website van CERN. Hieronder een voorbeeld van hoe tech365.nl eruit ziet in de browser.

WorldWideWeb1989

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button