Computers en tablets

Een 18-karaat gouden computer, riep er iemand exclusief?

Soms wil je net iets anders dan wat je vrienden hebben. Heb je hetzelfde product, dan kun je er altijd nog een persoonlijk tintje aan geven. Heb je ook nog eens een hele dikke portemonnee, dan kies je voor een versie in het goud. Gewoon omdat het kan. Op het internet zie je dit regelmatig met smartphones gebeuren. Toch kan het ook gewoon met je mini pc. Tenminste, gewoon?

Het Zwitserse bedrijf Prime Computers levert haar Prime Mini 3-computer tegenwoordig ook in een 18-karaat massief gouden behuizing. Tja, dan heb je wel wat unieks. De kans dat je buurman dezelfde heeft is behoorlijk klein. Het zal je niet verbazen dat deze computer in het Midden-Oosten wordt aangeboden. Je mag er 1 miljoen USD voor neertellen en dan krijg je er zelfs een power-knop bij bestaande uit een edelsteen. Extreem, maar voor een oliesjeik misschien wel een leuk accessoire voor in de filmkamer.

De massieve behuizing weegt ongeveer 7 kilogram. Mocht je de hardware zat zijn en op zoek naar naar iets anders, dan kun je hem gewoon laten omsmelten. Dit levert je ergens rond de 240.000 USD op. Voor het eerst dat je zoveel restwaarde hebt op je oude pc. De hardware onder de kap is minder indrukwekkend. De Prime Mini 3 is voorzien van een Intel i5 Skylake-processor, 32GB DDR4-geheugen en een flinke 5 TB SSD. Niet de meest recente hardware dus. Het geheel is passief gekoeld, maar met een gouden behuizing heb je in ieder geval een van de beste warmtegeleiders die je kunt bedenken.

Het blijft bijzonder om te zien wat er mogelijk is met een simpele computer. Als je maar genoeg geld hebt, is alles mogelijk.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button