World Wide Web

De 10 landen met de snelste internetverbindingen

De snelheid van de Nederlandse internetverbindingen is regelmatig het onderwerp van discussies. De één vindt het traag, de ander is tevreden, maar hoe doen we het als land eigenlijk op de ranglijst van de snelste internetverbindingen?

Het bedrijf Akamai is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van de welbekende Akamai download plugin, die onder andere door Microsoft wordt gebruikt. Met behulp van deze plug-in worden downloads aangeboden aan de eindgebruiker maar ook statistieken bijgehouden over het aantal downloads en de gemiddelde snelheid. Akamai heeft deze statistische informatie beschikbaar gesteld als bron voor Statista’s grafiek waarin de 10 landen met de snelste internetverbindingen worden benoemd.

Als klein kikkerlandje doen we het niet slecht, want in het eerste kwartaal van 2013 hebben we een 5 plaats op de ranglijst met een gemiddelde snelheid van 9,9 Mbps.

 

De 10 landen met de snelste internetverbindingen

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button